Tipstävlingsvinnaren vann igen!

Tipstävlingsvinnaren vann igen!
Familjen Ahlberg är nya hästägare hos oss. De blev det genom att köpa hästen Speedway Action, som de såg i ett snabbjobb på Armanbo under vår hästägardag. De blev intressade och åkte sen till Karlsro där de gick tipspromenaden. Håkan skrev på sin lapp att om han vann tävlingen skulle de köpa hästen. Utan något fiffel från vår sida så stod sen Håkan som segrare i tävlingen och han "fick lov" att köpa Speedway! 🙂 I dag var de återigen vinnare då Speedway vann i debuten!

Det var i tvåårsloppet och Speedway fick ledningen och höll undan knappt. Segertiden blev 1.20,5. Hon kändes väldigt fin i travet och vann utan att vara topptrimmad. Ett stort grattis till ägarna famijen Ahlberg samt till skötaren Jessica Adler!

Detta var den första tvåårssegern för Team Westholm. Varför vi har varit försiktiga med tvåårsstartandet i år beror på att många av tvååringarna var sjuka och förkylda förra hästen och därför har de tagits lugnt. Årets kull med blivande tvååringar har haft mycket bättre förutsättningar och förhoppningen är att flera av dem kommer att starta nästa år.
  
Bäst insats förutom Speedway gjorde Brio, som fick ett knöligt lopp och spurtade snabbt till en andraplats för Björn Goop. Han har toppform och tvåan innebar viktiga poäng som förhoppningsvis gör att han kommer med i nya lopp.

Colldina Clip spurtade hyggligt som fyra i lärlingsloppet med Sandra Luomala. Hon anmäls snarast igen och vi ser om hon kan hitta en växel till.

Taggen M galopperade 500 m kvar, lite omotiverat. Skötte sig annars bra. Han behöver vara med och utbilda sig och kommer att starta igen inom kort.

Tvååriga Unik Brick kvalade på 1.24,7.

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera sidan på slutet. I morgon kommer nyhetsbrevet för julhelgen ut och vi sammanfattar helgen i Frankrike.

Sara