Hos Team Westholm läggs oerhört stor vikt vid inköp av unghästar. Vi besöker så många auktioner som möjligt i Sverige och utomlands, företrädesvis i Frankrike. Vi åker även på auktioner i andra länder om vi har kunder som är intresserade av hästar där. På aukionerna försöker vi om möjligt besikta samtliga hästar för att leta ut guldkornen.

Hos Team Westholm jobbar vi konsekvent med exteriörbedömning och besiktning av samtliga hästar som ska in i träning. Vi tar endast in hästar med en exteriör som vi tror klarar den fysiska påfrestning som det innebär att tävla på toppnivå. En god exteriör ökar chansen för en hög prestation och minskar risken för skador.

Under de år som Jörgen verkat inom travet har han lärt sig mycket om exteriör, framförallt ifrån sin mentor Sven Lindblom. Tillsammans med Stefan “Tarzan” Melander har han besiktat tusentals hästar och tränat upp sin förmåga att hitta toppindivider. Alla hästar som besiktas läggs sedan in i en databas där det idag finns ca 100 000 hästar.

Vid den exteriöra bedömningen är det sex punkter som bedöms. Det är den främre motorn, den bakre motorn, haserna, ben från sidan, ben fram ifrån och bringan. Givetvis görs även en helhetbedömning av hästen.  

Det noggranna förarbetet vid inköpen gör att många av Team Westholms hästägare har kunnat köpa riktigt bra hästar utan att betala så mycket. Läs mer om vilka av de hästar Team Westholm har köpt in som blivit miljonärer och finns med i Miljonklubben.