Miljonklubben består av de hästar som Jörgen Westholm har köpt in som ettåringar till sina hästägare. Hästarna är utvalda efter Jörgens exteriöra kriterier. För att ingå i Miljonklubben skall de ha tjänat över en miljon kronor som tävlingshästar.

Miljonklubben uppdateras varje gång en ny häst har passerat en miljon kronor insprunget. Hästar som har vunnit Grupp 1-löpningar eller andra stora lopp får en utförligare presentation längre ned.

Just nu finns följande antal hästar med i Miljonklubben, men fler står och knackar på dörren i väntan på att få komma in…    

0
Antal hästar i miljonklubben

Presentation Grupp 1-vinnare:

SUPER LIGHT

Super Light är den häst som varit mest framgångsrik i Team Westholms regi. Hans karriär började försiktigt för att sedan blomma ut under femårssäsongen när Super Light kunde springa utan skor på fötterna. Han tog fyra segrar på Vincennes den vintern. Därefter har Super Lights saga bara axellererat! Han har varit med i Prix d'Amerique fyra gånger med en fjärdeplats som bäst och i Elitloppet två gånger. Hans största seger är i Oslo Grand Prix 2007 och skrällsegern i Silverhästen på Solvalla till 50 ggr pengarna i en härlig upploppstrid mot Scarlet Knight och Tarzan.Super Light är killen som verkligen har bevisat att man kan om man bara vill!Super Light har tävlat färdigt för Team Westholm och verkar nu som avelshingst.

ANNICKA

Annicka tillhörde kulltoppen, med största segern i Oaks 2008! Hon vann uttagning och semifinal till Breeders Crown och var tvåa i finalen, slagen på målfoto. Hon var även knappt slagen i Guldstoet på Axevalla.

STEINLAGER

Steinlager hittade Jörgen på Brodda stuteri. Efter ett fenomenalt snabbjobb på Romme, som Fredrik Linder såg och skvallrade till Oleg Midfjeldt om (som i sin tur plockade fram sina oljepengar som lyste för starkt i Jörgens ögon...), såldes Steinlager i april som treåring till Norge. Han har sedan haft en otrolig karriär med bl a seger i Elitloppet.
Foto: Kanal75

RITE ON TRACK

Rite on Track tjänade en miljon som treåring och blev tyvärr grovt störd till galopp 800 m kvar i Kriteriet med segerchans i det läget. Vann sedan Kungapokalen på Åby ifrån dödens som fyraåring och även Prix Charles Tiercelin under PDA helgen i imponerande stil. Senare har han både vunnit i sulky och sadel på Vincennes. Rite on Track har även verkat som avelshingst på Askö Stuteri.

CRIKS HURRICANE

Criks Hurricane har varit i Team Westholms regi under hela sin karriär och givit många glädjestunder till såväl ägarna som teamet. Han var med i de stora unghästloppen som tre- och fyraåring, Sverigeloppet som sexåring, vann gulddivisionen som sju- och tolvåring. Han hade en framgångsrik karriär även i Frankrike främst i monté där han bl a slog Jag de Bellouet regelrätt. Han hade elva bland de två främsta på Vincennes i monté. Ojoj, vilken hederhäst!Numera har Cricken dragit sig tillbaka och lever ett lugnt liv i hagarna.