Jörgen Westholm

Det är alltså jag, Jörgen Westholm som en gång i tiden startade verksamheten Team Westholm. Jag vill gärna att ni skall veta lite mer om “vem jag är” och således tänkte jag nu ge en kortare presentation av mig själv. Vi börjar från början….

Född 1972-03-27 i världsmetropolen Möklinta där jag fått en mycket fin uppväxt med bra kompisar och närhet till djur och natur. Travsporten kom jag i kontakt med redan som 11-åring via ett flerårigt sommarjobb (1983-85) i ett amatörstall. Min målsättning har sedan dess varit att lära mig allt inom detta område.

Till en början jobbade jag hos ett flertal olika travtränare bl.a tre år på Solvalla samt en session i Belgien, Tyskland och Holland där jag för övrigt kunde titulera mig lärlingschampion 1991.

Därefter återvände jag hem till Sverige för att börja jobba i mina hemtrakter igen. I detta skede fattade jag mitt livs viktigaste travbeslut i form av att jag valde att börja jobba ett par dagar i veckan hos Sven Lindblom.

Sven höll till utanför Sala och jag hade lärt känna honom under min tid på Solvalla. Han är en fantastisk hästkarl som jobbar med hästar och naturmedicin som grund. Sven är utan tvekan min största läromästare och hans lära om exteriörkunskap har sedan dess färgat mitt sätt att välja ut unghästar. Sven är i mina ögon absolut en av världens mest rutinerade på exteriör bedömning av unghästar.

Med exteriörläran som grund åker jag numera runt på samtliga unghästauktioner i Sverige men även på auktioner i Italien, Frankrike och USA. Jag besöker också de flesta stuterierna för att få insikt i hur unghästarna föds upp, ingenting ska lämnas åt slumpen!

1997 kvitterade jag ut min proffslicens och startade eget. Fram till 2005 hade vi godkända resultat, men efter nysatsningar som byte av gård, Frankrikefilial, ny typ av simträning och hästarna ute dygnet runt så har vi verkligen kunnat träna hästarna på ett vis som givit oss bättre resultat och nöjdare kunder. Det har ju också gjort att många kunder velat satsa på nya unghästar för att de ser att vi har rätt koncept. (Se t ex Miljonklubben)

Detta har gjort arbetet ännu mer stimulerande och var en av anledningarna till att vi 2008 köpte gården Karlsro, 25 hektar stor, en mil söder om Sala. Gården ligger avskilt och är passande för vårt sätt att bedriva verksamhet samt är ett trivsamt boende för mig och min familj; min fru Sara och våra döttrar Signe, född oktober 2007 och vår dotter Ines född i april 2010.

Ovan text skrevs 2010, nu uppdaterar vi med lite nytt. Jag har nu utvecklat Karlsro gård med två ytterligare fastigheter, Knattebo och Kängsbo. På så vis har vi skapat en av Sveriges bästa träningsanläggningar, vilket också har avspeglats på resultaten de senaste tre-fyra åren. Det har inneburit att vi har kunnat skjuta en och annan champagnekork – och fler ska det bli.

Telefon: 070-342 64 14

Mejl: jorgenw@teamwestholm.com