Oskar bloggar: del 2 – Kriterieauktionen!

Mer läsning – nu om auktionen…

Hej!

Nu fortsätter Oskars blogg, del två av tre.

Efter Frankrikeäventyret blev det ett par veckor hemma, med en av min och Jörgens höjdpunkter på året, Kriterieauktionen.

450 ettåringar till salu och vi ville syna en hel hög av dem. Vi hade hästägare i ryggen och gick in med kraft under de tre dagarna. Vi synade de i sömmarna och dividerade fram och tillbaka vilka främsta egenskaper de hade och om de hade någon avvikande defekt. Sedan var det dags för auktionen, i år förflyttad till Solvalla, med huvuddelen i Ströget, men med bord och TV-monitorer i Bistron. Vi provade båda delarna, men föredrog Bistron. Trivsamt var det och mycket travfolk samlat på liten yta.

Extra pirrigt blir det när det är dags för vårt nummer. Hästägare sitter med och alla är spända. ”Är det där vår nya häst?” Budgivningen börjar och man känner av stämning, ”Vilken prisklass hamnar den här i?” Vi vann 7 budgivningar och lastade sammanlagt 8 hästar, då en uppfödare ropade tillbaka och satte den hos Jörgen, som gick för inkörning och uppträning hos Jörgen S Eriksson.

Sista bloggdelen kommer ut i morgon…

/Oskar