Helgsummering!

Så gick det under Elitloppshelgen…

Hej!

Under helgen som gick hade vi många starter – i Sverige och i Frankrike – och vi börjar i Sverige.

Under Elitloppshelgens första dag startade vi två hästar på Solvalla. Först ut var Vison Fromentro som efter en snabb avslutning i spåren slutade sexa. Han gick 1.14,2 och får helt klart godkänt för sin insats, inget snack om den saken. Sedan hade vi Ukino du Vivier i långloppet som även han kom sexa och gjorde en bra prestation.

På lördagen hade Big Bill Bac en bra uppgift med Oskar i vagnen och allt såg upplagt ut med 400 meter kvar till mål. Trots ett högt tempo var Bill pigg men i sista sväng galopperade han i ledningen och allt gick upp i rök. Surt – men hästen är kapabel och får komma igen. Sedan slutade Armani Trot oplacerad men han gick 1.13,0 i bronsfinalen vilket inte är dåligt. I det sista loppet för dagen galopperade Love Leg i en minst sagt rörig situation i starten.

Under söndagen hade vi två hästar, båda i förmiddagsloppen, och det började med Dellvann som efter en invändig resa avslutade bra som fyra. I det andra loppet startade Poisson mot stentufft motstånd och även han avslutade bra efter ett invändigt lopp. Han kom femma, vilket var positivt.

Frankrike:

I fredags gjorde Vendredi du Jouan en spännande start på Vincennes men galopperade direkt – surt! I lördags startade Krångel och han gick i ledningen men fick tufft tryck och var slagen relativt tidigt. I söndags startade Unique Reve på en landsortsbana och trots en kortare galopp i första sväng avslutade han bra och var trea. 

Nu laddar vi vidare, i dag åker delar av teamet till Färjestad och det rullar på under veckan. Sedan på lördag är det tusenfesten och väldigt många har anmält sig så det blir bra tryck på grejerna. Det ser vi fram emot. Först av allt på agendan är fortkörning – nu måste jag sluta skriva!

Glömde en sak: Vi gratulerar team Robert Bergh till segern i Elitloppet med Nahar. Vilken insats!

/Patrik