Hallå där – Clas Lönner!

Nästa samarbetspartner att presentera är Animal Probiotics AB. Det är ett forsknings- och utvecklingsföretag inom området Functional Feed och probiotika (levande mikroorganismer, t. ex. bakterier, med positiva hälsoeffekter på människa eller djur). Vi kontaktade Clas Lönner, en av bolagets grundare, för att höra mer om deras spännande produkt.

– Jag är forskare inom området mikrobiologi med speciell inriktning mot mjölksyrabakterier och cerealier. Jobbar i två bolag på Forskningsbyn Ideon i Lund, som jag båda har startat med kollegor, Animal Probiotics AB och CeLac Sweden AB. Idag säljer vi två olika probiotiska produkter, OnlyGoodHorse och OnlyGoodDog, dels via egen webbutik och dels via ett hundratal återförsäljare över hela Sverige. Inom kort kommer vi även att lansera en produkt för katter, OnlyGoodCat. (Läs mer om produkten här)

Förutom att framställa probiotika till djur så har Clas Lönner ett genuint travintresse. Bland annat är han med som uppfödare till segerstaplaren Olle Rols.

– Intresset för trav började med att jag lärde känna Magnus Sandgren på Kalmartravet under utvecklingen av OnlyGoodHorse på 1990-talet. Magnus inspirerade mig och min fru att först bli delägare i en travhäst och sedan starta uppfödning av travhästar i liten skala (Stall Rols AB). Våra mest framgångsrika uppfödningar är Baron Rols och Olle Rols, som båda bl.a. vunnit final i silverdivisionen på Solvalla. Har även tre döttrar som idag alla är verksamma inom ponnytravet, både på tävlings- och uppfödarsidan.

Varför samarbete med Jörgen och Team Westholm?

– Träffade Jörgen för ett par år sedan och berättade då om vår probiotiska produkt för hästar och frågade om han var intresserad av att testa den på sina travhästar. Efter lite tester och diskussioner, så tyckte Jörgen att det här var en produkt som han ville fortsätta att använda. Detta ledde fram till det samarbete som vi har idag och som vi tycker fungerar väldigt bra.

Var hittar man er?

– Vi finns i Skåne och arbetar i våra två företag på Forskningsbyn Ideon i Lund och har en mindre hästgård drygt 2 mil utanför Lund i Rolsberga. Vår hemsida är www.animalprobiotics.com!