Hallå där – Ekeby Gård

Nästa samarbetspartner är Ekeby Gård, Anders och Håkan Karlsson. På gården 2 mil norr om Nyköping är det många bollar i luften, på ekebygard.nu går det att läsa följande: På gården bedrivs i huvudsak konventionell spannmålsodling, vallodling, travhästuppfödning, inackordering av travhästar, skogsbruk, foderförsäljning samt entreprenad inom jordbruk.

Bland annat så är en av hästarna som har betytt mest i Jörgens karriär uppfödd i Tystberga, Oaks-vinnaren Annicka. Vi ringde upp Anders för en historielektion.

– Det började 1967, farsan var bonde och hade även lite djur. Han sålde mjölkkorna 1966 och köpte två fölmärrar året efter. Han hade inget riktigt intresse för trav men han hade tur. Första uppfödningen, Sabina Scotch, vann Kungapokalen 1972. Sen var han fast. Brorsan och jag tog vid när pappa slutade i början av 2000-talet. Vi är bönder i grund och botten men vi lägger mer och mer tid på travet, vi tycker det är riktigt kul.

17 ettåringar har man på gården för tillfället och majoriten är till salu. Slå en signal till Anders Karlsson vid intresse, 070-397 0868

Hur kom ni i kontakt med Jörgen för första gången?

– Jörgen köpte Annicka på Kriterieauktionen 2006. Den hästen har betytt väldigt mycket för mig, inte bara hennes framgångar på tävlingsovalen utan i Jörgen fick jag också en vän för livet. Och brorsan har fått en jaktkompis på köpet. Numera har vi ett tätt samarbete runt uppfödningen och han är ett bra bollplank för oss.

Var hittar man er?

– 2 mil norr om Nyköping, nära E4 så det är smidigt att svänga in på en kopp kaffe. Sen finns vi på Ekebygard.nu