Einar Johanssons till Team Westholm, igen!

Drag Life gjorde ett bra lopp som tvåa i ett ST-lopp, och mer blev det för Oskar…

Kvällen inleddes med en seger för mig tillsammans med Per Skoglund-tränade No Hurry. I ett försök i Einar Johanssons minneslopp gjorde "Harry" sitt sjätte loppet i Pers regi och det märktes tydligt på förhand att de ställt i ordning. Det blev en tämligen enkel triumf från ledningen på finfina tiden 1,13,9 även om det blev lite ensamt till slut.

Loppet efter var det dags för Drag Life, som precis som förra veckan fick mig i vagnen. Efter en kanonstart satt vi i ledning, för att sedan släppa när favoriten kom tidigt, den gjorde ett topplopp senast och visade sig vara en bra rygg. Draggen hängde lätt med i det måttliga tempot och även under den snabba slutrundan höll han ryggen på framförvarande ekipage och kunde knipa åt sig andrapriset. Nytt rekord på 1,16,7 och med starka 17.500 i andra pris inbringades sköna pengar åt ägarna.

Efter försöks segern var det dags för final i lopp 9. Jag, som försöksvinnare, fick välja spår först på tilläggsvolten. Spår tre var ganska självklart och visst gick det fort från start. Hamnade som 3:e-4:e häst i andra spår. Det gick sakta där framme och jag hade fått strikta körorder om att hästen ska göra många bra lopp i framtiden och därför inte dödas i det här loppet. Samtididgt ville vi ju alla i kretsen kring hästen vinna loppet, så vad passar då inte bättre än att sitta kvar i ryggar till 300 kvar och nå undflyende Umbria PRECIS på mållinjen!? Ingen kunde vara säker på om jag hann dit, men en känsla spred sig i min kropp… Hade jag gjort om bedriften Westholmlärlingen Jasmine Isisng lyckades med för två år sedan? Jag kom bort till långsidan och såg glädjen i ägarnas och skötarens ögon, de var så lyckliga över vilka prestationer hästen gjort idag, och brydde sig mindre om han var först eller inte. När resultatet kom hoppade vi allihop (Jag lite försiktigare med tanke på att jag satt i vagnen) rakt upp i luften, vilken total glädje! En fantastisk dag slutade i vinnarcirkeln på Rommetravet, med ett stort kramkalas!

/En oerhört glad Oskar J Andersson