“Det känns skitbra”

Nöjd hästägare intervjuas…

Thomas Erikssons fyraåriga sto Super Mare vann direkt i debuten för oss i Team Westholm. På tisdag jagar hon andra raka segern, och vi slog hästägaren en signal och ställde ett par korta och rappa frågor. 

Hur var känslan inombords då Super Mare utklassade konkurrenterna och tog karriärens första seger?

– Jag har väntat länge på det. Hästen har inte riktigt varit mogen, men det blev en helt annan häst efter lite justeringar och det kändes väldigt bra. Det känns som att poletten ramlat ner. Det känns skitbra helt enkelt!

Vad är dina förhoppningar på henne framöver?

– Faktiskt ganska stora. Hon kommer från en släkt som varit duktiga allihopa, Estancia var bland annat trea i Stochampionatet och den hästen var jag med och ägde. Jag tror hon kommer ta flera steg framåt nu. 

Hur ser din hästsatsning ut i övrigt?

– Jag deläger Champion Chip hos er, och det är en fin tvååring och jag hoppas det ska hålla i sig för han är lovande. Sen har jag och min dotter Oh Pamela som avelssto. 

Vilket är drömloppet att vinna?

Det kan vara många stora lopp, men man ska inte gapa så stort så man säger Elitloppet. Jag är nöjd om jag någon gång kan vinna ett stort lopp, men vilket vet jag inte. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det ska gå bra för hästarna och att vi ska kunna ha roligt med dem, vilket vi brukar ha, säger Thomas Eriksson. 

Vi tackar för intervjun – och önskar lycka till på tisdag!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund