Westholmkalendern – lucka 5!

I dagarna har Finland sin självständighetsdag och då är det enligt information stor fest hos presidenten i vårt östra grannland. Vad passar då bättre än att presentera Jukka Kivelä i julkalendern. Jukka har cirkulerat hos teamet i olika doser i ungefär ett år, men sedan en och en halv månad tillbaka är Västeråsaren fast anställd på unghäststallet Knattebo.

Efter 30 år inom bank- och försäkringsbranschen sadlade han om och hoppade på en ettårig hästskötarutbildning med travinriktning på Wången. Praktiken gjordes hos Jörgen och Team Westholm och nu något år senare är han en av teamets unghästkungar!

Hur har första tiden varit på Knattebo varit?

– Fantastiskt tid. Man ser månad för månad hur hästarna lär sig och utvecklas. Vi har jättefina hästar och trevliga kollegor så det finns inget att klaga på. Jag vill också tillägga att rutinerade Peter Synnerfeldt är en riktigt stjärna.

Vad ser du fram emot under nästa år?

– Att fortsätta se hästarna utvecklas när vi successivt ökar träningsdosen och framåt april, maj när det blir lite högre tempo. Sen ser man fram emot att se kommande treåringskull starta igång under nästa år, det ska bli spännande att se hur de presterar.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Att man håller sig frisk och att någon av treåringarna går långt i kriteriet.

Jukka under unghästkvällen tidigare i år.