Westholm spekulerar…

Westholm spekulerar…
Vaknar till att regnet fortfarande öser ner, trots att de är midsommarafton i Rättvik, och det borde vara strålande sol. I går kväll hade vi två fina prestationer på ovalen. Efter tävlingarnas slut gick jag ner till golfbyn tillsammans med Lilljörgen och Jonna och drack pils och åt pölse med den norske delegationen, där Even Elvenes är reseledare. Det blev allsång och Even refererade Oslo Grand Prix 2007 där Super Light vann. Stämningen var på topp, men jag tror att jag var ende svensken som förstod var norrmännen sa…

Nu på eftermiddagen ska vi på Rättvikstravets traditionsenliga midsommarfirande i Nusnäs, där dalahästarna tillverkas. Där blir det tävlingar och diverse aktivieteter, högt till tak och snabba repliker. Riktigt kul ska vi ha!

Ligger lågt på Midsommarafton
I morgon har vi sex hästar till start, där vi kanske inte har någon riktig vinstchans, tyvärr. Bäst på förhand ser det ut för River de Liton och Lilljörgen Eriksson. Annicka smyger med och laddar inför mot Stochampionatskval. Glittra C.D var dålig senast, vilket vi hoppas var brunsproblem, men vi törs inte lita fullt ut att hon är i toppform. Your Dreamgirl kändes toppfin i sista jobbet, men spår åtta bakom bilen gör att vi ligger lite lågt. Min bästa chans är nog "ryska rouletten" Nelle d’Amour som jag tror tänker gå felfritt i morgon. Dawnrun har fått bra utgångsläge och är en platschans. 

På söndag har vi inga starthästar, däremot ska vi på öppet hus hos Cattis och Tarzan. Vi vet inte vad som händer där, om det är invigning av Tarzans nya golfbana som gäller eller att Cattis fyller 30 år… 🙂 Spännande att se!

Fina chanser på Eskilstuna och i Frankrike
Måndagen har vi fina chanser på Eskilstuna. Bäst på förhand är kanske Mill Newton och Super Heat. Tisdag eftermiddag flyger jag till Paris för att köra kvällstravet på Vincennes med läckre Spirit Beji. Onsdag morgon drar jag, Parling och Reglisse des Nappes  till den mycket fina auktionen i Cabourg (Reglisse är till salu på auktionen). Parling och jag letar fina hästar til eventuella kunder, ring 070-342 64 14 om ni vill vara med och tävla i "travets Klondike".

Torsdag morgon snabbjobb Grosbois. På eftermiddagen kör jag Sonate de Bomo på Enghien. Eftrer det flyger jag hem för att ladda inför en mycket spännande lördag där jag kör Coktail Zon i Bronsfinalen och G.H. Nemo i öppna E3 finalen. G.H. Nemo kör jag åt Saras och mina vänner Mia och Stefan från Axevalla. Nemo kvalade in med krafter kvar. Får han bara aktionen att stämma i kurvorna så kan han dyka upp bland de fem första. Lycka till med förberedelserna!

Beauty Class laddar för Rättvik
För er som undrar om Beauty Class så har hon tränat fint sista veckorna och nu satsar vi på start den 29 juni i Rättvik. Då kan ni passa på att ta en semesterdag vid vackra Siljan. Vi hoppas på bättre väder bara. Nu har jag inte tid att skriva mer, måste hjälpa svärfar att rätta till knätofsarna på folkdräkten och kanske få en snaps till sillen.

Glad midsommar!!