Fransk kvalitet!

Fransk kvalitet!
I går på Rättviks midnattstrav startade Quality des Aulnes (e. Korean). Hästen, ett franskt fuxsto, kommer ifrån Ron Kuiper i Paris som ville prova henne i Sverige, eftersom hon var lite för het för att passa på de franska provinsbanorna. Quality har dock känts allt finare hemma och Jörgen var förväntansfull och nyfiken för att se hur hästen skulle betee sig i lopp. Efter värmingen skruvades förväntningarna upp, då Jörgen manade på lite på upploppet och Quality drog iväg i 1.10.

Väl i loppet var hon som klistrade efter vingen och i ledningen var hon sedan ohotad. Segertiden blev 1.15,4, 2140 m auto, en sänkning av rekordet med 5,5 sekunder! Starka siffror med tanke på att Quality bara hade 25 000 kr på kontot.

Stort grattis till franske ägaren Patrick Delaunauy och till skötaren Anna Engström! Feliciations M. Delaunauy!

Tidigare under kvällen startade Alu’s First Line som gjorde ett topplopp efter att ha sköljt över fältet 700 m kvar till stor ledning, men kunde inte stå emot "ishockeytränaren" Henke Larssons superlöfte Caballion sista biten.

Startade gjorde även M.T. Jetski som galopperade i första sväng i för tufft utgångstempo. Jagmi hamnade sist invändigt och kunde inte ta så mycket i snabb avslutning, men hon kändes fin!

Nu ser vi framemot lördagens tävlingar, som vi hoppas kan se i lite finare väder än i ösregn!

Glad midsommar!