Vilken uppladdning!

I morgon är det invigning av “Takrakan no 1”, vår nya inomhusrakbana. Dessutom är det Team Westholms hästägarfest. Då passade det ypperligt att stallet i kväll fick fyra segrar, en andra och en tredjeplats!

Många glada ägare blev det i kväll på Romme. Först ut i vinnarcirkeln var Bengt Johansson och tränaren/kusken själv efter Ninepoints Jazzys seger i tvååringsloppet. Segertiden blev 1.18,2 1640 m auto och segern var värd 30 000 kr. Ett stort grattis till Bengt, Jörgen och skötaren Jasmine Ising!

 Ninepoints Jazzy är efter Elitloppsvinnaren Steinlager, som Jörgen tränade upp som unghäst.

I nästa lopp var Red Hot Dynamite stor favorit (1 ggr pengarna). Det brydde Alu’s First Line och Hot Pot inte sig om, utan de knäckte bägge två favoriten och gjorde sedan sinsemellan upp om segern. Starkast till slut var Alu med Jörgen som vann på tiden 1.16,0 före Hot Pot och Björn Goop på 1.16,1. Segern var värd 40 000 kronor. Ett stort grattis till ägarna Stall Aluline Racing och till skötaren Lisa Mannberg!

 Alu’s First Line knäckte en kriterievinnare! (arkivbild)

Näst ut var Natural Grace, som gjorde comeback efter en hovbensfraktur. Hon fick ett lopp i andra par utvändigt och gick 1.16,3 2140 m auto. Prestationen slutade i en helt godkänd tredjeplats. Fin tvåa i loppet var familjen Svahns Krokan.

Seger nummer två för skötaren Lisa kom i lopp sex, där Super Cent bjöds på ett helt perfekt lopp i rygg på ledaren. Luckan kom in på upploppet och kusken Jörgen kunde styra in sin tredje seger för kvällen. Segertiden blev 1.16,9 2140 m auto och segern var värd 30 000 kr. Stort grattis till ägarna Hallberg Förvaltning AB m. fl och skötaren Lisa! 
 Super Cent är en riktig glänsare!

River de Liton hade krafter kvar till vinst, men snubblade i sista sväng under angrepp och blev den enda av hästarna som fick åka hem utan pengar.

Sista segern för kvällen kom i det tolfte loppet då Persos Arnie hade upp till bevis efter ett antal galoppet tidigare i raden. I kväll var det dock ingen tvekan om kapaciteten, på bortre långsidan sköljde han fältet och han vann överlägset med hela upploppet. Ett stort grattis till ägarna Stall Fiskgjusen och till skötaren Malin Sols.

 Persos Arnie vann med hela upploppet och fick visa sin kapacitet! (arkivbild)

I Frankrike, på Vincennes startade Hans Strömbergs Hilda C.D. Dominike Loqueneux satt i sulkyn och han bjöd Hilda på ett lopp i rygg ledaren. Tyvärr kom luckan för sent, men hon gjorde en fin insats som trea och Dominik sa att han hade krafter sparade för vinst. 

En riktigt lyckad kväll alltså. Nu laddar vi stenhårt inför morgondagen och ser framemot att få klippa bandet till världens första rakbana under tak, signerad Team Westholm!

Sara