Vilken superduper dag!

Lördag den 20 november -en dag i världsklass…. som Jörgen skulle ha sagt! Invigning av Takrakan på eftermiddagen och ett superparty på kvällen!

Det var full rulle på Karlsro Gård i lördags. In i det sista putsades och fejades det för att ta emot gästerna till Invigningsfestligheterna.

Alla gäster började med att åka igenom den 700 m långa banan för att mötas av en glad och lycklig Jörgen med sitt team. De gäster som bodde på Sala Stadshotell fick åka banan med en buss som kördes av vår egen chaufför "Simon". (Bussen fraktade även gästerna hem från invigningen samt till och från Folkets Park.)

Lördagen bjöd på ruggigt vinterväder så soppan som serverades var mycket uppskattad. Alla gäster tittade sig omkring i den nya stalldelen och fick även en rundvandring i stallet i allmänhet och barnen bjöds på ponnyridning. Gårdsplanen blev snart fullpackad av bilar och människor, över 200 gäster hade hörsammat inbjudan för att bevittna dopet och invigningen av den takbelagda träningsbanan som Team Westholm är först i världen med.

Efter att alla fått sig nåt varmt in magen, kallade trumpetare Jens Karlson-Glöde på uppmärksamhet och Jörgen välkomnade gästerna med några inledande ord. Hela sällskapet förflyttade sig sedan till "målgången" för rakbanan. Här talade Jörgen mer om namnet Takrakan och tillsammans med de tre vinnarna av namntävlingen kungjordes anläggningsnamnet Takrakan No 1 – 2010.
Jörgen berättade även att själva spåret kommer att heta Ninepoints Boulevard, ett internationellt gångbart namn!

Efter sedvanligt bandklippning och fanfar kom förryttaren Cecilia Jareholm med Aquila ut genom tunneln, och strax därefter kom de första travhästarna som körts på denna bana… det var Rite Key och Staro Almab som fick den äran. Kuskarna var teamets egna Malin Granfors och Jessica Adler. En stor ära som de förvaltade mycket väl då de i dånande trav sprängde fram ur tunneln till publikens taktfasta applåder.

Efter fotografering och småprat vände gästerna tillbaka till stallet för en kopp kaffe. Invigningen avslutades så att de gäster som skulle vara med på kvällens festligheter skulle hinna hem och ta på sig gala-stassen!

Årsfesten hölls i Sala Folkets Park och drygt 220 personer var på plats. Kvällen bjöd på trav-TV, tal av Jörgen och utvalda travlopp på storbildsskärm! En utsökt buffé från Malins Catering och en fantastisk tårta från familjen Linder på Avesta Konditori tillsammans med härlig partymusik från Eskilstuna bandet Big Eyed Mike bidrog till en mycket lyckad årsfest. Feststämningen gick inte att ta miste på!!
Det var superparty hela kvällen! Så idag söndag är vi många som behöver vila lite extra efter kvällens partajande!

Spana in bilderna från en superduper lördag med Team Westholm!


Håkan Ahlberg med fru, Gun Westholm och Mikael Johansson hade lämnat in de vinnande
namnförslaget, här berättar Jörgen om namntävlingen och döper banan till  Takrakan!


Förryttare Cecilia Jareholm med Aquila och i bakgrunden kommer travhästarna i fullfart!


-Visst gjorde vi en bra premiärtur, tycks hästarna säga till sin tränare, när de
kom tillbaka och ställde upp sig för fotografering!


Jörgen hälsar välkommen till årsfesten!


God mat betyder tomma tallrikar!


Tjejerna som jobbat 10 år hos Jörgen uppvaktades med blommor och present och som Jörgen uttryckte det!
-Det är de värda som stått ut med mig i alla år!…
Ingela Westholm har skött ekonomi och kontor och Malin Sols är en pålitlig och kunnig hästskötare med stor erfarenhet.


Jörgen Eriksson i samspråk med Kicki och Bengt Westerberg!


Läckra brudar – hästskötartjejerna glittrade i festklänning, knappt möjliga att känna igen!
Fr v Theres, Majja, Malin, Mikaela, Jasmin, Camilla, Johanna och Emma!


Läcker tårta – fem segrar!!!

 


Det var slagsmål om att få "sin häst" på sin tårtbit – som tur var fanns det fler tårtor…


Dansen i full gång – Palle (här omgiven av damer) vilar sig en stund!

 

Tack till er alla gäster som gjorde kvällen så rolig och festlig!