“Vi skrek och slog med nävarna i skrivbordet”

Fire Hooves delägare om debutsegern…

Treåriga Fire Hooves vann debuten i måndags på Bollnästravet – tillsammans med Oskar. Fire Hooves är en Easy KB-häst, och intervjuobjekt blev Anki och Lasse Carlbom som i fredags var hit och matade hästen med morötter och i onsdags bjöd de personalen på tårta för Stall Silvers räkning. De är ofta på besök – för att titta till sina hästar. Trevligt tycker vi i teamet!

Hur kändes det när Fire Hooves vann?

– Det var en euforisk känsla, så är det alltid när de vinner. Vi satt hemma och kollade på ATG-live, och vi skrek och slog med nävarna i skrivbordet. Det var helt otroligt, och man kommer inte ner på jorden på ett bra tag efter en sådan sak, säger de.

Ni deläger Fire Hooves och Copimade, vad tror ni om deras framtid?

– Fire Hooves är något extra, vi såg henne i ett jobb i fredags och hon såg laddad ut. Det kommer bli bra. Sen tror vi på Copimade om han fokuserar på rätt saker och får travet att stämma. 

Vad är tjusningen med att äga travhästar?

– Det är spännande och roligt. Det är en härlig gemenskap. Att packa ihop matsäck och åka på trav, det är jättetrevligt.

Vilket är erat bästa hästägarminne?

– Det finns två. Det första är när Conrads Trick vann V75 på Romme, och när Criks Hurricane vann Gulddivisionen på Gävletravet. Sen finns det många andra minnen, men de två är de mest känslosamma. 

Till sist: Vad önskar ni er mest av allt just nu?

– Att det går bra för våra hästar så vi kan åka runt och titta på dem i sommar. Sen att vi får vara friska och krya, så vi kan åka runt och kolla på trav, säger Anki och Lasse Carlbom. 

Vi tackar för intervjun – och önskar lycka till i framtiden! Spana in bilderna nedan från i fredags. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund


Anki och Lasse. 


Copimade i backen.


Fire Hooves i backen.