Helgsummering!

Fin kväll på Rättvikstravet – på bra bana…

Hej!

Det blev en dubbelseger på Rättvik i lördags. Först vann debuterande Country From. Jag körde mig till ledningen tidigt, och han svarade på ett bra vis på upploppet. Sedan åkte jag ut med Brio du Biwetz och vann med honom också – även det från ledningen på ett mycket fint vis. Andra raka för hans del.

New Kiss var tvåa i sitt lopp, fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren och höll bra. Magnesia gick låg 1.15-tid och avslutade starkt som femma. 

Rättvikstravet har gjort en omläggning de senaste veckorna av banan då den varit bedrövlig de senaste åren. De har gjort en så kallad fräsning, vilket jag personligen inte trodde på men Rättviks starke man, Sven Eriksson, har trott på detta och jag måste erkänna att som banan var i lördags bör Sven få lite beröm men även Rommes banmästare Ulf Månsson som varit där i veckan och hjälpt till får högsta betyg. Han hanterar den stora gröna hyveln på ett mycket bra vis. Alla banor i Sverige behöver ha duktiga killar på att köra hyveln – det är det viktigaste! 

/Jörgen