Vi i Team Westholm – Maija

Vi i Team Westholm – Maija
13 är inte ett oturstal….
Då var det min tur att skriva lite för er! Jag heter Maija Nikunlassi, är 24 år och från Söderköping. Har arbetat hos Team Westholm sen mitten av november förra året och har innan varit hos Fredrik B Larsson och även hunnit med ett kortare arbetspass i Frankrike.

Den här veckan var en vecka som för mig började i botten eftersom jag låg hemma med vinterkräksjukan, (tackar dock chefen för golvvärmen i badrummet) men som avslutades på topp!!

På torsdagen återkom livskraften och hade då min nyblivna valack, Nelle d´Amour, till fortkörning på Gävle. En kapabel herre som är betydligt bättre än vad raden visar och en häst som J.W. tror mycket på. Har känts som en stridsvagn hemma och var också kanon fin på banan! Startar på torsdag nästa vecka och ska bli väldigt intressant och se om han nu kan hålla nerverna i styr med mindre hormoner i kroppen.

Fredag den 13:e och jag styrde hästbussen mot Borlänge och Romme travbana där Coktail Zon skulle starta i årets upplaga av Salaortens Travklubbs Jubileumspokal. På förhand var det bestämt att han skulle få ett snällt lopp efter ett kortare tävlingsuppehåll men eftersom värmningen kändes bättre än vanligt bytes taktiken från in till utvändig körning. Dalarnas starke man serverade Coktail ett perfekt lopp i 4:e ut och gled sedan snyggt med i 3:e spår på sista bortre lång. In på upploppet kopplade Coktail greppet och vann säkert med 1,5 längd till min stora förtjusning! Jörgen höjde handen till en stilfull segergest och spelarna rev sina system… Väl i vinnarcirkeln fick vi ett fint hederstäcke och för stallet årets första, men inte sista, lagerkrans. Så för mig är 13 inte längre ett oturstal!

Ha det gott allesammans så ses vi på travbanan, hoppas att fler ägare loggar ut från ATG-live och tar chansen att se sin häst på första parkett vid banstaketet 😉

MVH Maija