Vi i Team Westholm – Jasmine

Nu gör vi en nystart med våra medarbetarkrönikor. Först ut är Jasmine Ising, som i sin krönika bl a berättar om den fina segern med Hot Pot i fredags.

Hej!
Jag har jobbat i teamet i snart ett år, mellan november och maj jobbade jag i unghäststallet i Armanbo, sedan dess har jag jobbat i tävlingsstallet på Karlsro. Innan jag började hos Team Westholm läste jag hästskötargymnasiet på Ösby med trav och naturvetenskaplig inriktning. Mina passhästar för tillfället här på Karlsro är Hot Pot, Fred Cobra, Aaron Boko, Ninepoints Avalon, Ninepoints Jazzy, Uxor d’Ecajul, Natural Grace och Doh.

I fredags på Romme fick jag chansen att köra en av mina egna passhästar i lopp för första gången. Det var Hot Pot, som är en fyraårig valack efter Super Arnie. Han är den av mina passhästar som har tjänat mest pengar i år hittills. På elitloppsdagen på Solvalla gick han nytt svenskt rekord med Lilljörgen i sulkyn. Sedan dess har segrarna uteblivit fram tills i fredags, trots att han hela tiden har gjort det ganska bra.

Jag var ganska nervös innan loppet, framförallt då det var med en egen passhäst. Eftersom man jobbar med hästarna varje dag, så blir det på något sätt mer som står på spel när man kör en av sina egna passhästar. Resultatet visar ju både ens kuskprestation och om man har gjort ett bra jobb som skötare. Trots att jag var lite nervös höll jag nerverna i  styr och med Hot Pots hjälp lyckades vi väldigt bra. Efter en bra spurt i försöket (det var både försök och final) slutade vi tvåa, vilket ledde till att vi fick välja spår näst först. Därmed fick vi ett bra utgångsläge till finalen och efter ett fint smyglopp spurtade han fantastiskt till en säker seger. Det var en helt obeskrivlig känsla, jag var så glad att jag skrek så det hördes över både publikplats och stallbacken när jag passerade mål!

Så småningom när jag har jobbat i några år och skaffat mig mycket erfarenhet vill jag bli egen proffstränare och kusk. Det är mitt stora mål i livet. Därför sökte jag till Travets Talanger där jag får möjlighet att utveckla mina kunskaper och få andra människor att höra talas om mig. På så sätt hoppas jag att kunna lyckas i en hård bransch. Femton stycken ungdomar blev utvalda till projektet Travets Talanger. Där får vi resa runt och göra olika studiebesök, tränarstudier, gå på olika förleäsningar, bl a om mental träning och skoning etc. Vi får även köra några lopp som vi sedan analyserar för att konstatera vad man kunde gjort annorlunda i olika situationer. Därmed lär vi oss väldigt mycket om en stor del av travsporten, vilket ger oss en bred grund att stå på för att kunna fortsätta utvecklas.

Vad gör jag annars, förutom att jobba här?? I dag t ex var jag iväg en stund på eftermiddagen för att….. rida en häst.. Att hålla på med hästar för mig är egentligen inget jobb, det är en livsstil och något jag verkligen älskar.

Det var allt för den här gången. Ha det bra allesammans!

Jasmine

 
Jasmine, Hot Pot och ägaren Lasse Stridh efter segern i Einar Johansson minne. (Foto: Foto-Mike)