Vi i Team Westholm – Andreas<

Vi i Team Westholm – Andreas
Hej, Andreas här. Då har turen kommit till mig att skriva lite om mina funderingar om den gångna veckan. Först, för er som inte känner mig så väl så har jag jobbat i teamet sedan sommaren -06, direkt efter avslutad gymnasieutbildning på Wången. Jobbar på Armanbo i unghäststallet, men mitt största ansvarsområde är hovarna på hästarna. Det är mycket jobb med det, alla som startar ska oftast byta skor, om de inte går barfota, och sedan byta tillbaka till träningsdojjorna igen efter. Men alla skötare brukar hjälpas åt med också. Jag har även stor koll på starthästarna och är med och kör fort.
 
I söndags vann jag på Solvalla med Tabacco Master. Det var andra gången jag körde lopp på huvudstadsbanan och därmed andra segern! Det är jag stolt över och det är väl inte så många som har sådan statistik?! Det är ju extra roligt när jag själv varit med och tränat upp hästen sedan han var ett år och se hur utvecklingen har varit. Han var lite speciell som liten, ville inte vända och sådär ibland. Men kapaciteten är hög och det finns mycket utveckling i honom.
 
Träningsbanorna har varit bra denna vecka. Tack vare "Fixar-Åke" som är ute på nätterna och kör traktorn. I torsdags hade vi tur, sista fortkörningen började solen bli för varm och isen började släppa på rundbanan. Men vi har iallafall kört fort med alla hästar i veckan. Nästa vecka får vi köra långa motionsturer men det borde tina upp ganska fort så vi kanske kan köra fort i slutet på veckan.
 
I torsdags var jag till Gävle och selade ut min passhäst No Saburra S.M. Hon hade ett knepigt spår så det blev galopp från start. Hon är väldigt svår att volta med. Det är dock en häst som behöver tid på sig, det finns ju en viss kapacitet i henne.
 
På lunchtravet i Rättvik selade jag ut Brio i V4-avslutningen. Han var storfavorit och allt annat än vinst var en besvikelse. Han blev tvåa och fick stryk av före detta stallkamrat. Banan var dock knepig och krävande, det var många hästar som underpresterade. Brio hade lite hög puls efter loppet så det blir en halskoll nästa gång veterinären kommer. Visst är det inte fel att vara tvåa men the second winner is the first loser brukar det heta. Så nu tar vi nya tag och jag tror Brio har en fin säsong framför sig.
 
Skönt att det äntligen är vår på riktigt! Gör som mig, passa på att njuta av den friska luften så hörs vi igen någon gång!