“Vi hoppas på en Super Light-utveckling”

Tomas Eriksson om Champion Chips seger…

Champion Chip, treåring efter Pine Chip, hittade till vinnarcirkeln i torsdags på Gävletravet. Spets och slut var segermelodin – och vi slog delägaren Tomas Eriksson en signal för en intervju till hemsidan. Tomas äger tillsammans med Bo Hedlund, Peter Magnusson, Leif Springare, Lars Wetterqvist och Jörgen Westholm. 

 

Till en början, vad säger du om segern?

– Det var roligt att han fick vinna. Han har lovat mer än han visat på banan än så länge, men det var jättekul. Vi får hoppas att det fortsätter, och att han släpper på handbromsen ännu mer. 

 

Vad tror du om fortsättningen när han nu börjat hitta till vinnarcirkeln?

– Det är en tung häst, men det borde bli bättre och bättre. Vi tror på en positiv framtid. 

 

Vad gör att du äger häst och satsar på teamet?

– För det första gången är Estancia (mammane till Champion Chip) helsyskon med Super Light, och Jörgen har en kärlek för Super Light-hästarna vilket är naturligt. Jörgen gillade hästen när han fick frågan, och vi gjorde det till en liten andelshäst där flera delägare ur Time Machine-gänget är med. Det är roligt att äga häst med andra, för delad glädje är dubbel glädje. 

– Jag gillar Jörgens upplägg, och hans positivitet till hästägare men även travintresserade, det ska han ha heder för. Han är aldrig omöjlig och ger lite till alla. 

 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Champion ska fortsätta utvecklas och bli den häst jag tror att det kan bli. Stammen gör att hästen borde vara ganska sen, och vi hoppas på en Super Light-utveckling, säger Tomas Eriksson. 

 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund