”Likvärdig känsla som en V75-seger!”

Hårdsatsande Robin Thörn i stor intervju…

D’Capital kom till teamet för några månader sedan, och i lördags small det till – då vann han sitt första lopp i karriären och han gjorde det på Rommes travbana. Hästen ägs av Stall ROHERO, där Robin Thörn är företrädare och vi ringde upp Robin för en intervju. Stall ROHERO satsar hårt på Team Westholm, då de nyligen också köpte Amalia Cash på ASVT:s internetauktion.

 

Hos teamet äger de nu fyra hästar, plus Re Doc och Greece Boko. 

 

Till en början Robin, vad står ROHERO för?

– Namnet Stall ROHERO kommer just från våra förnamn. ROnnie (pappa), HEnrik (svåger), RObin. 

 

Vad säger du om segern?

– Segern var helt fantastisk…

– Det var så kul att se hans vinnarskalle på upploppet! Likvärdig känsla som en V75-seger faktiskt med tanke på den resa D'Capital har gjort. Det har varit massor med strul med honom och det var stora tvivel om han hade en framtid på tävlingsbanan. Team Westholm har verkligen lyckats göra ett förvandlingsnummer av honom sen Jörgen tog över träningen i oktober. När Jörgen fick hästen sa han: "Han vinner lopp innan årsskiftet". Gissa om han påminde mig om det efter segern i lördags…

 

Ni är relativt nya hästägare hos teamet, vad fick er att satsa på oss?

– Det började faktiskt inte med D'Capital, utan att vi med Jörgens hjälp köpte en ettåring under Elitauktionen i år (Flicka Topline). Vi lärde känna Jörgen sommaren 2015 då vi besökte Team Westholm. Vi har sommarställe 20 minuter från Karlsro och ringde Jörgen för att fråga om vi kunde komma förbi. Vi trodde vi skulle säga hej och åka därifrån efter 15 minuter. Tre timmar senare var vi fortfarande där efter Jörgen visat oss runt över hela anläggningen, introducerat oss till anställda, bjudit på fika och tagit sig mkt tid att prata med oss. Sen när vi sågs på Elitauktionen kände han igen oss direkt och svarade snällt på alla de frågor vi hade på vår första auktion. När kvällen var slut hade han hjälpt oss köpa ett sto som snart kommer flytta in i ert nybygge. Jörgens bevisade meriter samt hans och hela hans teams bemötande var det som gjorde att vi valde ha häst hos er. Som du förstår från svaren så är vi väldigt nöjda med Team Westholm och antalet hästar hos er har vuxit…

 
Vad säger du om hästägande hos oss?

– Vi är ganska nya som hästägare men har verkligen fått blodad tand sen vårt första köp i april 2015. Vi hade en väldig tur att vår första häst, Re Doc, har gått så bra (med två V75 segrar bland annat) och sen dess har det rullat på. Det är ju inte billigt att ha häst och vårt huvudmål är att det "ska gå runt" för gör det de så har man mycket kul under tiden! Tävlingsmomentet är ju höjdpunkten (och aldrig är man så nervös som när ens häst tävlar), men det är mer än så då det är kul att följa allt innan själva loppet med träningsuppdateringar, att gissa var Jörgen anmäler härnäst, och allt annat. Team Westholm är helt klart i världsklass när det gäller uppdatering, bland annat er hemsida.

 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Nu önskar vi främst att våra hästar får vara hela och friska så de kan visa vad de går för. Vi väntar spänt på om det blir någon mer start för D'Capital innan årsskiftet eller om det blir uppbyggnadsträning nu. Sen hoppas vi också att det dyker upp något passande lopp för Amalia snart så vi får chansen till ett besök i vinnarcirkeln igen, säger Robin Thörn.

 
Vi tackar Robin för matiga och intressanta svar, samt lycka till i framtiden!
 
Vid tangenterna: Patrik Fernlund