“Utvecklingen har varit grym”

Per Johnsson om Duffmans framgångar…

Per Johnsson (Blodbanken.nu) är hästägare och uppfödare. Han är företrädare för Duffman, som efter ett mycket fint fjolår fortsatt sin utveckling och i tisdags tog han en mycket imponerande seger på Rättvikstravet då han vann på 1.13,6 från utvändigt ledaren – helt överlägset! Nu siktar man på Örebro International med den hästen, och vi tog ett snack med Per som fick berätta om Duffmans framgångar, och lite stammar. 
 
Vad säger du om Duffmans utveckling?
 
– Man kan väl inte säga annat än att den varit grym?! Man blir så glad av en häst som hela tiden överraskar positivt. Extra bra att han lärt sig öppna bättre, det är ju väldigt svårt att konkurrera när man alltid hamnar illa till från start. 
 
Han imponerade stort i tisdags, hur ser framtiden ut för hans del tror du?
 
– Jag tar ett lopp i taget, men han har haft en positiv utveckling länge nu och jag hoppas det håller i sig. 
 
Du är uppfödare och har stenkoll på stammar, hur är Duffmans stam?
 
– Man ska inte påstå att det är toppstam men jag tycker man kan säga att det är en bra och väldigt "prisvärd" stam. Dream Vacation är en kvalitetshingst och han har fungerat väldigt bra ihop med Balanced Image. Jag gillar också att mamman har två bra halvbröder efter Copiad. 
  
Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?
 
– Fred på jorden, lycka och välgång för nära och kära, att årets fölningar går bra samt fortsatta segrar för hästarna, säger Per Johnsson. 
 
Per fick ASVT:s guldnål för sin hemsida, en av de yngsta någonsin som fått den utmärkelsen så gå gärna in och kolla – där kan man snacka om matnyttig sida för uppfödning! 
 
Vid tangenterna: Patrik Fernlund