Trädgårns Lotta har börjat blomma!

Jasmines passhäst kan vinna E3-finalen för ston på fredag. Läs hennes blogg inför storloppet.

Att ha en häst i ett stort unghästlopp är alla hästskötares stora dröm. På fredag har jag chansen tillsammans med stallets lysande blomma, Lyckliga Lotta. När man får in en äldre, rutinerad häst som passhäst är man självklart taggad på att försöka göra hästen till en vinnare. Om allt går som man vill blir man lycklig men jag vågar påstå att det är något alldeles speciellt då man fått följa en häst ända från början, som tvååring.

Lyckliga Lotta har jag skött sedan augusti 2011 och det har, för det mesta, varit ett nöje. Trädgårns stjärnblomma har ett vasst humör, men vi har funnit varandra och då har resultaten kommit. Hästen visade redan i sitt kvallopp som tvååring att något väldigt speciellt fanns under ”huven”, men det är på senare tid, då hon varit frisk och kry, som framgångarna kommit. När hon nu sluppit sjukdomar och tävlat barfota runt om har Lotta tagit två raka segrar och senast vann hon ett försök till långa E3 för ston. Pang till ledningen, rygg på ledaren och när sedan luckan kom 300 kvar avslutade hästen ettrigt till knapp men säker seger. Ni tror säkert att jag jublade vid staketet. Glöm det. Jag satt hemma i Sala, sjuk och trött men när jag och Hillevi såg att segerchansen fanns skrek vi så att hela teamets travcafé lyfte. På fredag väntar finalen och under tisdagen körde jag det sista jobbet med hästen. Allt är som det ska och eftersom vi fick drömspåret ett i finalen tror jag och Trädgårn på en plats bland de fem främsta där förstapriset är enorma 800 000 kronor . Det är väl ingen hemlighet att vi helst vill se henne i rygg på ledaren och skulle det lösa sig maximalt tror jag hästen kan skrälla, klart jag måste tro på min häst annars kan vi lika gärna stanna hemma. Kanske är det team Westholm som äger Karlstad på fredag kväll? Vi håller tummarna för det. Gasa Jörgen, kör Lotta till E3-seger!

/En förväntansfull skötare