Team Westholms hästägare

Team Westholms hästägare
Christer och Kristina Nordin
är först ut i vår presentation av teamets hästägare. De har haft häst hos Team Westholm sedan 1999 då Jörgen köpte in hästen Herokusen. Christer är också VD för företaget Interoc som varit Team Westholms huvudsponsor under de senaste åren. Några kuskambitioner har ingen av dem, men "säkra" källor säger att åtminstone Christer är en väldig tävlingsmänniska som inte gillar att förlora… 🙂

Fakta:

Namn: Christer och Kristina Nordin
Bor: Sala
Familj: Två vuxna döttrar.
Yrke: VD på Interoc, lärare.
Hästar: Delägare i Rite on Track, Coktail Zon, Your Dreamgirl, Natural Grace, Jag Pierre, Rite Key.

Hur länge har hästintresset funnits?

Christer: – Sen slutet av 1960-talet. Min pappa hade hästar hos Gunnar Wallberg på Gävletravet och det var det som gjorde att jag blev travintresserad. Innan var jag bara intresserad av fotboll och sånt.

Har ni aldrig känt något sug att få köra häst? 

Christer: Hästintresse finns som sagt, men nej, jag har inget direkt sug av att köra häst själv. När jag var 18 år åkte jag upp till Gunnar Wallberg och då satte han upp mig bakom en häst på rundbanan i sulky! Jag hade aldrig suttit bakom en häst förut. Hur han kunde göra det förstår jag inte!? Sen dess har jag inte kört häst själv, det var 1968! Då blev jag avskräckt…

Kristina: – Jag är rädd för hästar, jag vågar inte gå bakom en häst. Vad gäller själva hästintresset så rör det nog mest våra hästar, eller såna hästar jag känner till. Eller större lopp. Däremot tippar jag lite,  Dagens Dubbel med svärmor och min svägerska och med några kompisar. De pengar vi vinner spar vi och gör något roligt för, t ex reser eller åker på spa. Några vinster har det blivit!

Varför valde ni Team Westholm?

Christer: – Jörgen var inte så framgångsrik då, men han var en uttåriktad och trevlig ”coming man” inom travet. Plus att han var Salabaserad och man vill ha nära till hästarna, så att man har möjlighet att åka ut och se dem träna.

Varför väljer man att äga häst?

Christer: -Jag skulle vilja uttrycka mig som Rune Andersson; "Det är få känslor som går att likna vid att se sin egen häst tävla i ett travlopp!" Sporten går före det ekonomiska utfallet.

Vilken är den stora drömmen?
Christer: Att få en vinnare i stora klassiska lopp, som vi faktiskt har fått i och med Rite on Track.

Vilket är ert bästa travminne hos Team Westholm?

Christer: – Rite on Tracks seger i Kungapokalen! Det jag kände efteråt det var en enorm lättnad. Jag kom ihåg hur jag bara pustade ut. Jag var bara så oerhört nöjd och det var en otrolig tillfredsställelse att ens egen häst hade vunnit ett sånt stort lopp! Det var inte en euforisk glädje, men en lättnad att uppnått målet att få en klassisk vinnare. Jag minns att mitt batteri till telefonen tog slut för jag fick så mycket gratulationer. Det var en liknande känsla som jag fick första gången jag hade en vinnare på Solvalla, Colour Maggie. Som hästägare sätter man upp mål.

Kristina: – För mig är det Rite on Tracks seger på Vincennes på Prix d’Amerique dagen,. Jag såg att Riten var favorittippad och jag blev riktigt nervös.. När han sen kom på upploppet alldeles ensam, ja, det var helt fantastiskt och nästan alla delägare var dessutom där! Det var lite grann som att vinna Prix d’Amerique, kan jag tänka mig!


Vilken är er favorithäst genom åren?

Christer: – Utan tvekan Rite on Track. Det finns ingen i närheten! Det är helheten, givetvis för prestationerna, men också att man har varit med från början.

Kristina: Ja, det är en kämparhäst, med en väldigt speciell stil.

Vilken är den bästa häst ni någonsin har sett ?
Christer: – För min del är det Varenne.

Kristina: Ego Boy! Det glömmer jag aldrig. Det var så stort på något vis. Det var ju verkligen folkets häst!

Nått annat minne från Team Westholm?

Christer: – Evenemangen  runt Paris, Grosbois och Vincennes och att ha en häst som ha tävlat där, det är speciellt.

Kristina: – Jag tycker att det är väldigt trevlig att det t ex ordnas gårdsfest. Det blir mycket gemenskap.

Hur känner man gentemot andra hästägare i Teamet?

Båda: – Absolut mestadels gemenskap!

Christer: – Man har något att prata om. Kristina tycker för övrigt att jag bara intresserar mig och pratar med personer som är hästägare och har hästintresse!

Några av hästarna Christer och Kristina är delägare i:


Rite on Track, född 2002, vinnare av bl a Kungapokalen.
Foto: Claes Kärrstrand.


Rite Key, född 2007, helbror till Rite on Track.

Sara