Tack för allt Annicka!

Sagan om min prinsessa Annickas tävlingskarriär har tagit slut.

Annicka har efter en tuff och framgångsrik karriär signalerat att det är dags att byta karriär och bli fölsto hemma på Ekeby Gård i Tystberga, där hon föddes 21/4-2005. Jag hade blivit förvarnad av min kompis Mats Gunnarsson att det fanns ett fint sto efter Spotlite Lobell hos bröderna Karlsson i Tystberga som skulle komma på Kriterieauktionen 2006. När jag såg henne på auktionen sa det bara klick. Jag köpte henne med en skön känsla i kroppen och meddelade på auktionssekretariatet att jag vinner Oaks med henne om två år.

undefinedFrån auktionen 2006

Först på hösten som 2-åring blev hon såld till hästägare i Teamet, Stig Steiser. Flera andra var erbjudna men valde att stå över.

Debuten gjorde Annicka den 4 april 2008 i Rättvik, vann plättlätt från spets. Sen laddade vi hela sommaren med siktet inställt på Svenskt TravOaks på Solvalla, med 1 000 000:- och evig ära till vinnaren. Hon vann försöket i fin stil och allt kändes perfekt inför finalen där hon gick ut som favorit. I finalen levererade hon sedan sitt livs lopp. Efter en mycket tuff inledning 1.08,8 första 500 m i en spetsstrid i hällregn. Trots det vann hon en oförglömlig seger för mig på tangerat svenskt rekord på 1.13,9am. Jag ryser bara jag tänker på det loppet.

Andra minnesvärda segrar var bla segern i ett stolopp under Oslo Grand Prix-dagen 2009. Där hon blåste till spets och dansade undan till seger på nytt banrekord, 1.11,5ak.

Vintern 2011 blev vi inbjudna till en tripp till Nya Zeeland. Jag tyckte absolut att det kunde vara intressant att testa henne där. Hon hade visat tidigare att hon finner sig väl med att vara ute och resa. Hon äter, dricker och är alltid pigg och glad. Resan dit var inga problem för henne, vilket flygplans personalen intygade, de hade aldrig sett en coolare madame. Hon gjorde ett par starter och vann med mig i vagnen i Interdominion Consolation och gav kretsen kring henne en mycket minnesvärd utflykt ”down under”.

Nu är cirkeln sluten och uppfödaren Anders Karlsson tillsammans med sin bror Håkan har köpt tillbaka henne för en förhoppningsvis mycket lyckad karriär i avelsboxen. Nedärver hon sin utmärkta exteriör så hoppas jag givetvis att jag kommer att få tillfälle att träna någon avkomma till henne i framtiden.

Känns extra roligt att hon kommer bo hos Karlssons i Tystberga eftersom att jag regelbundet besöker dessa sköna bröder och rådger de med vissa saker! Vi har nu i samråd planerat att hennes första partner blir bamsige Prix de France-vinnaren Royal Dream.

/JW

undefined