En ny Blogg från Jessica Bäck-Silfors.

Hejsan!

Jessica Bäck Silfors här i igen. Nu är det dags för mig att skriva min andra blogg här på hemsidan. Tänkte att jag denna gången skulle passa på att beskriva mig själv och mina passhästar.

Jag heter som bekant Jessica. Jag är snart 20 år och kommer ifrån Skövde i Västergötland. Jag föddes rakt in i ett hästintresse då min mamma är utbildad ridlärare och under mina första levnadsår drev en ridskola. Under hela min barndom var det alltså ridhästar som gällde. När jag var sex år fick jag min första alldeles egna ponny och sedan dess har det passerat ponnyer i alla möjliga sorter, storlekar och färger. Det bästa jag vet är att tävla och en av mina roligaste upplevelser på tävlingsbanan var när jag år 2006 tog DM silver i Fälttävlan! När det sedan var dags för gymnasium var det svårt att välja och jag hamnade av en slump på Naturbruksgymnasiet Uddetorp och ytterligare en slump att jag valde skolans travinriktning. Det är inget jag är ledsen över idag för nu är det nästan bara travhästar som gäller! Tack vare den utbildningen fick jag lära mig mycket och se många roliga praktikplatser som till exempel Anna Forssell, Stefan Hultman och Jean-Michel Bazire. Det är också mycket tackvare Stefan Petterson som är ansvarig för utbildningen som jag får vara en del av det fantastiska Team Westholm!

Nog om mig och mer om mina hästar som jag sköter om.

Such a Feeling – 5år. Han är min krigare och han har utan tvekan stallets bästa vinnarskalle! Han ger sig sällan utan att ha näsan först i mål. Det är alltid roligt att åka på trav med Fille för han kämpar alltid och gör en aldrig besviken!

Gin Rummy – 4år. Han är en häst med bra kapacitet så länge han håller benen i styr. Han är nämligen besegrad de starter han travat felfritt. Han tränar bättre och bättre här hemma, så passa er för Gin Rummy på tävlingsbanorna i sommar!

Brightman – 4år. En fuxherre som också har mycket kapacitet men kan snurra till det lite för sig själv ibland. Han är en häst som tar lite tid att lära känna men när man väl gjort det så har man fått en härlig kompis!

Ninepoints Charlie – 4 år. Han är en stor herre som fått ägna vintern åt att vinterträna i takrakan. Han har även fått dressyrträna mycket vilket gjort honom och hans stora kropp gott. Ska bli spännande att se vad det kan ge för resultat i sommar!

What a Supergirl – 3 år. Är mitt enda sto. Hon kan vara en ganska känslig tjej som trivs bäst med lugn och ro omkring sig. Hon tränar på väldigt bra här hemma och står på tur att få följa med och gå banjobb.

Verdi de Crouay – 3 år. Han är min franska skönhet. Verdi är en häst med fin kapacitet och förväntningarna på honom är stora. Han debuterade nyligen och skötte sig bra men var inte riktigt så snabb i benen som han känts innan i träning.

Vekio du Bocage – 3 år. Även han är en fransk hingst. Vekio är en social häst som alltid har något bus på gång. Han känns fin i träning och fortsätter han att sköta sig så närmar det sig kval!

Hoppas vi ses i stallet och ute på travbanorna!

Kram Jessica