Spännande starter

Det har varit trav i måndags på Rättvik, igår på Gävle och idag har Jörgen kört G.H. Nemo på Solvalla.

På Rättvik blev det två tredjeplatser med Brio och M.T. Fantasy Girl och en fjärdeplats för debutanten Super Cent. I går gjorde Alu’s First Line en fin come-back efter en tids bortvaro och slutade tvåa på fina tiden 1.14,4 2140 m auto. Super Heat och Frodo startade i det sista loppet, Frodo fick ett fint lopp och hade en klart andra eller tredjeplats som det såg ut, men tyvärr ville blev det en galopp på upploppet. Super Heat slutade femma i samma lopp.

Mia och Stefans G.H. Nemo gjorde en strålande insats som fyra idag i ett fält som lika väl skulle kunna ha varit Derbyt. Nemo var sist i början av upploppet men spurtade riktigt starkt och gjorde sitt bästa lopp hittills, enligt Jörgen. Nu hoppas vi få se Nemo på Jägersro första helgen i september! Gin Rummy gick premie idag och klarade det på 1.29,0.

Nervigt för Svennis
Han är van att köra andras hästar till banorna och att möta nervösa ägare utan för bussen. I morgon ska Sven-Göran själv trampa runt vid staketet då hans fina Fred Cobra ska göra sin debut. Riktigt spännande! Stall Silver som varit med länge i Team Westholm har satsat i en ny unghäst och imorgon gör nyförvärvet Drag Life entré på travbanan i ett premielopp. 

Startar på Romme gör också Colldina Clip och Ninepoints Kelly i ett av "Talangloppen". Ungdomarna i Travets talanger, som kör i två lopp på Romme, (där sportchef Jan Hedrén har gjort ett jättejobb för att få ihop en bra dag för unga traventusiaster) kommer till oss på fredag och ska få se Team Westholms sätt att jobba och få lite lektioner i bl a hästens exteriör.

Spännande debut
På fredag gör Staro Almab en spännande debut för Team Westholm. Ulf Ohlsson ska köra den forne Europaderbytvåan på Bollnäs. Hästen har känts fin i träning, men det är ju länge sedan han startade (februari). På fredag är det återigen dags för styrkefenomenet Nelle d’Amour att prova lyckan i monté. Hittills har montéstarterna slutat i två imponerande vinster och vi hoppas att det fortsätter så även på Bergsåker. I sadeln sitter återigen Viktoria Strand Jörgensen.

Jörgen far till Frankrike på lördag till tisdag för ett antal starter och jobb på Grosbois. Vi ser framemot alla spännande starter (och allt annat spännade som är på gång här i Team Westholm… mer om det kommer snart här på hemsidan…)

Sara