River de Liton vann på V75!

River de Liton vann på V75!
Medan vi har varit hemma och förbeett för Öppet Hus imorgon var Caroline och Lilljörgen på Bergsåker och håvade in!!

River de Liton var favorit på V75. I sulkyn satt Örjan Kihlström. Efter en lite långsam inledning från River körde Örjan till för ledningen och fick överta. Hon blev lite het och drog iväg långt före de andra. In på upploppet ledde hon fortfarande, men såg ut att bli hotad, men hon höll tappert undan till segern som var värd 100 000 kr!! I segerintervjun berättade Kajsa som intervjuade Örjan att Jörgen var hemma och kokade korv inför Öppet Hus dagen.
– Han får gärna vara hemma och koka korv om han skickar såna här hästar, sa Örjan! 

Stort grattis till ägarna Ecurie Pichonnière och till skötaren Caroline Björnskiöld!

I sista loppet körde "Lilljörgen" Ninepoints Kelly. Hon hade spår 7 bakom bilen och hamnade i tredjespår och "Lilljörgen" var tvungen att köra fram mot ledningen. Hon fick överta efter en ganska tuff körning. Senare fick hon även en till tryckare och in på upploppet kom det fram en smygkörd häst som hade mer krafter kvar. Kelly höll dock bra till andraplatsen som var värd 18 000 kr. Bra!

I går startade Quest for Life i långloppet över 3640 m. Han fick rygg ledaren och kom ut på upploppet och blev 3:a. Quip de Beauvoisin startade längst ut på vingen i snabbloppet. Han kördes framåt, men det fanns ingenstans att gå ner, så Jörgen tvingades att backa sig sist. De körde 1.11 första varvet och vann på 1.10,9, så det blev helt fel för Quip.

I morgon är det som sagt Öppet Hus. Vi hoppas på många besökare och fint väder!

Sara