“Ni vet vad entreprenörskap är”

Håkan om hästägandet hos Team Westholm…

Håkan Eriksson äger två hästar hos teamet, och har varit med i travbranchen i många, många år då han bland annat är uppvuxen på Solvalla – och faktiskt har bott där! Ljusterös Love vann för ett tag sedan, och vi surrade lite trav med Håkan över ett telefonsamtal. 

Hur var det när Ljusterös Love tog karriärens första seger i första starten hos teamet?

– Det var fantastiskt, hon var riktigt, riktigt bra de sista 700 metrarna. Jag trodde inte att hon kunde springa så fort. Hon felade bort 50 meter, men vann ändå. Det är inte så ofta man ser det nuförtiden. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Vi får ta det lite försiktigt, det har varit mycket strul tidigare med henne men jag hoppas hon håller ihop nu och att hon kan tjäna lite pengar. Sedan har vi även Ljusterös Kiss hos er, och han hoppas jag nästan mer på. 

Vad är det som är tjusningen med att äga travhästar?

– Att någon gång få fram en riktigt bra häst som håller ihop. Vi har haft fyra hästar hos er, och alla har vunnit och det tycker jag är jätteroligt. Ni i teamet är väldigt trevliga, något jag uppskattar och sedan vet ni vad entreprenörskap är – man måste ta hand om kunderna även om de säkert är jobbiga emellanåt och det gör ni på ett bra sätt. Det är hästägarna som gör att det finns trav, men tyvärr verkar inte alla veta det. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att någon av mina treåringar ska blomma ut. Jag har ett par treåringar som är bra, och jag hoppas någon kan vara med i något storlopp framöver, säger Håkan Eriksson.

Läs en tidigare intervju med Håkan här!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund