“Det var helt enormt”

Bengt Johansson om kärleken till travsporten…

Bengt Johansson är en trogen kund i teamet, då han varit med på många hästar genom åren och en av de är stoet Ninepoints Lucy som radat upp fina insatser på sistone. Näst senast vann hon Diamantstoet på Solänget – och senast var hon tvåa på Hagmyren i Bronsdivisionen mot grabbarna. Vi slog en signal till "Bengan" och ställde några frågor. 

Vad säger du om Ninepoints Lucys framfart de senaste månaderna, 305 000 kronor på fem starter?

– Hon har varit helt fantastiskt bra, inte minst senast från dödens! Det är oerhört kul. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Får hon vara frisk och inte skadar sig tjänar hon säkert lite mer kronor innan året är slut. Nu blir det nog Diamantstoets final på Solvalla, så vi hoppas på nya framgångar då. 

Du och Jörgen har haft många segrar ihop, vilket är ditt bästa minne?

– Vi har säkert haft 20 hästar ihop, så det finns många minnen. När Ninepoints Lucy gav 84 gånger pengarna på Solvalla, och tog sin första seger, det var helt enormt och något man bara drömmer om men som i stort aldrig inträffar. Hon bara städade av dem till slut, det var skoj. Vi har haft många hästar men just den segern jag nyss nämnde var klart oväntad – därför var det så kul. 

Vad är det som gör att du satsar på teamet och hästsporten?

– Man måste ha någon form av hobby. Det är ingenting jag tror jag blir rik på, men det är kul att få vara med. Jag har sportat själv förut, och det är kul att vara med runtomkring. Jag är med mycket på trav, och åker alltid med Gröna Bussen – och det är så mycket mer än just själva loppet. Jag är med från lastning, till lopp och efteråt. Det är en härlig grej. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att hästarna håller sig friska, och att våran Ninepoints Charlie tar sig tillbaka efter skada. Sen hoppas jag på unghästarna, säger Bengt Johansson. 

Läs en tidigare intervju med Bengt här!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund