Mental träning gav full pott direkt

Mental träning gav full pott direkt
Team Westholm har ju sedan en tid tillbaka inlett ett samarbete med Stig Wiklund, mental coach. Syftet med samarbetet är att teamet ska utvecklas så att vi blir ännu bättre på att samarbeta, ta emot kunder och sträva mot gemensamma mål.

Under två dagar (den 24-25/2) var nästan hela teamet samlade på Sätra Brunn för en utbildning med Stig. Vi jobbade bl a kring att ta fram ledstjärnor för teamet och få verktyg för ett positivt tänkande.

Utbildningen har rönt stort intresse, inte minst med tanke på att Stig även arbetar med några av tjejerna i svenska skidlandslaget som visat stora framgångar under VM. På onsdagen besöktes teamet av TV 4 och Åsa Elmroth som filmade ett inslag som sänds i slutet av nästa vecka. (Mer om det senare.)

En av frågorna Stig ställde var hur stor betydelse den mentala övertygelsen har för prestationen i ett travlopp. Detta blev särskilt aktuellt eftersom fyra personer i teamet (Jonna Silvén, Jörgen Eriksson, Andreas Peterson och Anna Engström) skulle köra lopp på fredagen. Alla var övertygade om att minst 50 % av prestationen i ett lopp berodde på att man var mentalt förberedd för uppgiften.

Att lärlingarna var mentalt förberedda inför loppen i fredags rådde det inga tvivel om! Det blev full pott med seger för Jonna Silvén med egentränade Claim on Victory i amatörloppet och seger för Jörgen (Lilljörgen) Eriksson i lärlingsloppet.

I lärlingsloppet var det en hård slutstrid mellan "Lilljörgen" (B.B.S Kandala) som hade suttit rygg ledaren, Anna (The Balavenie), som hade lett hela loppet och Andreas (Tabacco Master) som suttit tredje par utvändigt. Dessa tre drog i från och det blev till slut målfoto mellan Jörgen och Andreas! Anna fick en hedrande tredjeplats inte långt efter de andra!

larlingarna

En riktig höjdarkväll för teamet och vi hoppas att vårt arbete med teamutveckling ska märkas såväl på ovalen som i vårt sätt att samarbeta och möta våra kunder!

Stort tack till Stig som verkligen matat oss fulla med positiv energi och grattis till alla duktiga "Team Westholmare"!

Foto: Tomas Blomqvist och Foto-Mike