Lasse: Det är en jäkla spänning!

Möt hästägaren som följer sina hästar med extrem noggrannhet…

Lasse Johansson, delägare i Aaron Boko, Longlegs och Life Is Life har varit kompis med Jörgen i cirka 20 år. Han har ägt många hästar genom åren, och Lasse har en riktigt spännande julhelg framför sig. På söndag startar Aaron Boko på V75 på Solvalla och bara tre dagar senare är det dags för Life Is Life att göra comeback då även han startar på Solvalla. Johansson följernästan alltid sina hästar på plats – och Team Westholm passade på att ta en intervju med hästägaren innan loppen.

Vad fick dig att satsa på Team Westholm?
– Jag har känt Jörgen i 20 år och han tog hand om min Good Grief då han var i Frankrike i två omgångar. Det gick bra, och jag och min fru har varit med på en hel del resor till Frankrike med Jörgen vilket har varit trevligt. Jag har alltid gillat Jörgen och vi kommer alltid överens. Vi ligger på samma nivå, och vi är raka mot varandra. Vi har aldrig haft några problem och jag litar verkligen på honom. 2009 köpte jag och Jörgen tillsammans med Samuel Rehn Soprano du Noyer som var en rätt bra häst innan han tyvärr skadade sig allvarligt. Det är kul att vara hästägare hos Jörgen, men tyvärr har min planering spruckit ganska rejält. Jag vill vara med hästarna på dagarna men jag har haft alldeles för mycket jobb den senaste tiden så jag har inte hunnit med det.

Vilket är ditt bästa hästägarminne?
– Det var när Longlegs gick till final i Kriteriet och sen när Good Grief vann Sikta Mot Stjärnorna. Det var en underbar känsla när Longlegs gick till Kriteriet för det är ett sådant där lopp som man alltid velat vara med i, det var riktigt häftigt.

Vad är det roliga med att äga travhäst?
– Det jag tycker är roligt är att vara med på auktion och köpa en ettåring som man sedan kan följa hela tiden, det är fascinerande. Sen har jag en jävla svaghet och det är att jag blir kär i hästarna, jag har svårt att skilja mig från dem oavsett om de är bra eller dåliga. Jag är mer fascinerad av hästägandet än spelet, jag spelar mindre sedan jag blev hästägare.

Du åker nästan alltid och kollar på dina hästar när de springer, är trav bäst på plats?
– Jag tycker trav är bäst på plats, absolut. Jag blir frustrerad om jag inte kan åka men om jag ska spela V75 är det nästan bättre att sitta hemma och kolla på datorn. Men jag kan aldrig tänka mig att sitta hemma när mina hästar startar, det finns inte en chans. När min häst startar vill jag vara med i stallet,  det är trevligt att surra med tjejerna i stallet och kolla värmningar. Hela veckan innan start går man och spekulerar, det är en jäkla spänning.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att Aaron Boko och Life Is Life gör bra lopp under julhelgen, säger Lasse Johansson.

Team Westholm önskar Lasse em god jul och lycka till med hästarna! Mot vinnarcirkeln!

undefined

/Patrik Fernlund