“Krångel är en cirkushäst”

Möt euroväxlarens ägare – Mikael Johansson!

Krångel, åtta år, är Team Westholms stora euroväxlare. Hästen har sedan han kom till teamet för ett och ett halvt år sedan tjänat 1,9 miljoner kronor och vunnit flera stora lopp i Frankrike. Hästens ägs av Mikael ”Kramfors-Micke” Johansson och vi slog en signal för att ta honom på pulsen. Krångel startar på måndag på Enghiens travbana i ett montélopp för lärlingar som lockar med 31 000 euro till vinnaren. Micke är då på plats, och berättar nu om succén med sin stora ögonsten.

 

Berätta om Frankrikesagan med Krångel. Hur känns det att äga en sådan stjärna?

-Det känns bra. Jag var tvungen att hitta på någonting, här i Sverige var han nästan bara sjuk men sedan han kom ner dit har han varit frisk. Han trivs och passar bra i Frankrike, det är en häst som är stark och startsnabb så han har lätt att få position. Sedan är han lättsam att köra.

 

Trodde du att han skulle gå så bra i Frankrike som han gjort?

– Nej, det trodde jag inte. Det är verkligen en positiv överraskning. Jag var lite fundersam i och med att han var sjuk så mycket och han stod still i utvecklingen i Sverige. Jag hade inga val, och det var en chansning som gick hem och det är helt fantastiskt. Allt passar perfekt för honom och han trivs bra där nere, han studsar och skojar i hagen hela tiden. Han är som en cirkushäst.

 

­Du bor i Sala, hur följer du hästen?

– Jag ringer ner till skötaren Nathalie ett par gånger i veckan, jag vill inte ringa varje dag även om jag skulle kunna göra det. Sen går jag in och kollar på sändningarna på nätet och kollar proppar och spekulerar för mig själv. Jag har varit ner och sett honom live fem-sex gånger, det är otroligt roligt. Det är roligare att åka till Frankrike än att åka till Romme, ha ha.

 

Varför satsar du på Team Westholm?

– Jag frågade mig runt lite när jag skulle byta tränare och det var flera som tipsade mig om Jörgen. Jag har sett många andra tränare i Frankrike, och det känns som att Jörgen är mer professionell än många andra. Vilka de andra är vill jag inte gå in på.

 

Berätta om din syn på fransk travsport?

– Jag är imponerad av kvantiteten, att det är så mycket hästar och så mycket pengar att köra om. Det är stor skillnad mot Sverige. Man åker till Romme och tävlar om 15 000 kronor, och i Frankrike är det 150 000 kronor i förstapris. Det är fantastiskt.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Krångel vinner på måndag, ha ha. Då blir det fest i Frankrike, det lovar jag,, säger Mikael Johansson.  

 

undefined

Micke tillsammans med Krångel!