“I Frankrike är det tävling”

Bocognanos delägare om segern…

Fyraårige Bocognano har fått en pangstart på sin karriär i Frankrike, och han har gjort två starter hos oss och varit tvåa och etta. I söndags vann han – och det var faktiskt karriärens första seger. Vi ringde delägaren Kenneth Larsson för en intervju. 

Bocognano tog karriärens första seger i Frankrike, hur känns det?

– Vi är överväldigade, och på det sättet han gjorde det var imponerande. Det är inte så många som leder från start till mål där och det var faktiskt riktigt positivt! 

Vad tror du om hans framtid?

– Man får ta ett lopp i taget, som alla säger. Men det är klart att man hoppas – det är ju därför man är med! Vi vill vara med och tävla, och jag tror att det kommer gå bra. Han är orutinerad så vi får ta det lite lugnt, så det gäller att hitta rätt lopp som är passande för honom. Jag har förhoppningar på honom, det har jag på alla hästar. Det gäller att matcha försiktigt och rätt men det är jättekul att det fungerar. Jag vill lyfta fram skötarna till hästarna som gör ett fantastiskt jobb, och jag önskar alla hästägare framgång och lycka. 

Vilket är drömloppet att vinna?

– Oj. Jag är lycklig för varje gång han startar och är med på linjen. Drömmar har alla, men man får inte dra på för mycket för då brukar det mest gå åt helvete. 

Vad är bäst, svensk eller fransk travsport?

– Om det gäller tävling så är det lätt fransk travsport, där tävlar de ju i alla fall. I Sverige kör man i 500 meter, sen kör man en trudilutt till slut. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag hoppas att det går bra under Stochampionatshelgen, säger Kenneth Karlsson. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund