Härlig inledning på Sundbyholm

Härlig inledning på Sundbyholm
Team Westholm hade sex hästar till start idag, samt en kvalhäst. Det blev en riktig fin inledning på dagen, och en riktig höjdardag för skötaren Karin Andersson som fick två segrar och en andraplats. Dessutom lyckades "Lilljörgen" Eriksson vinna lärlingsloppet med en amatörhäst och bjöd Sundbyholmspubliken på kvällens snyggaste segergest!

Det började med seger för Frodo (stora bilden), som varvet kvar tryckte sig till ledningen och där bara drog och vann med nio längder. Frodo har tidigare inte riktigt visat sin kapacitet, men nu äntligen kom den fram! Ägarna Stall Silver var på plats och några av dem blev riktigt skakiga… 🙂 Stort grattis till Stall Silver samt till skötaren Karin Andersson.

I lopp två debuterade Elle Cobra (bilden nedan). Hon gick direkt till ledningen och fick inleda i okej tempo. Sista varvet gick dock 1.14,5 och hon vann på tiden 1.16,8, en mycket fin debuttid! Grattis till ägarna Butiksutveckling i Askersund HB (Patrik Wistrand m familj) samt till skötaren Karin Andersson.

I tredje loppet red Linda Hedström Mill Newton, som var hårt betrodd. De fick dock ett tufft sista varv, i tredje, fjärde spår och in på upploppet hade de och ett annat ekipage, som legat i rygg på "Mille", dragit ifrån. Mille kunde dock inte stå emot den andra hästen och förlorade snöpligt.

Sedan startade Friendly Fire, som gick nytt rekord (1.15,6) men inte riktigt räckte till och blev oplacerad. Även Just Indeed gick nytt rekord (1.16,7) men hade inte riktigt speeden än och slutade 7:a.

Sist startade Super Heat, som var favorit. Jörgen blev dock lite för optimistisk i starten och laddade till ledningen, något som inte riktigt höll och det blev galopp. Det kom en till galopp i sista sväng, då det gick fort. Super kändes dock riktigt fin, så det var en kuskmiss.

Kvalhästen Seven d’Urzy imponerade och det är en häst som vi ser fram emot att se på tävlingsbanan!

Som sagt, en riktigt bra inledning på kvällen! Hästarna går fint nu och det hoppas vi att de fortsätter med! Imorgon åker Jörgen ner till Paris för lopp och auktioner. Mer info om detta de närmaste dagarna.

Sara