Beauty hemma på gården

Beauty hemma på gården
Nu har sommaren kommit och det har blivit grönt och fint i hagarna. Hemma på gården Karlsro tränas Beauty Class på för nya starter. Planen är att hon ska starta den 29 juni på Rättvik.

En vanlig vecka för Beauty består av två snabbjobb, oftast på måndag och på fredag. Då körs hon på rakbanan på Karlsro, eller åker in till vår andra gård Armanbo eller till Eskilstuna för rundbanejobb. Däremellan går hon vanligtvis en motionstur och simmas.

Nästan alla hästar hos Team Westholm går ute dygnet runt, i stora hagar med halmade hus, detta gäller även Beauty. Hon går med sin kompis Natural Grace och tycks trivas väldigt bra med det. Jag hämtar in henne när hon ska tränas eller skötas om.

 

Varje häst har en egen skötare som ska se till att hästen mår bra på alla sätt och vis. Beauty får bästa tänkbara vård av mig, jag borstar, masserar och pysslar om henne. Vi har också en sk equiteurapeut som heter Mats Gunnarsson som jobbar kiropratiskt samt med laser och han ser till att förebygga hältor och andra problem. Vid skador tar vi hjälp av vår veterinär Nicolas Demitri.

Beauty har känts riktigt fin i jobben på slutet och vi hoppas att hon ska kunna gå felfritt i nästa start. Hon har kapacitet, men har blivit lite spänd i loppen, något vi jobbar på att komma tillrätta med.

Vi återkommer så snart vi vet om hon har kommit med på Rättvik och om hon gör det hoppas vi att vi ser så många som möjligt av er andelsägare på plats!

Anna

Foto: Hanold, Foto-Mike