Har ägt hästar ihop i 33 år!

Walle Wests ägare surrar trav…

Walle West har hittat toppformen på allvar, och tog en imponerande seger på Solvalla i senaste starten. Innan det har han varit tvåa två gånger – och på onsdag jagar han en ny topplacering, även den här gången på Solvalla under deras storkväll. Vi slog delägare Bengt Wedin en signal för lite travsurr. 

Berätta storyn bakom Walle West, som ni är uppfödare till.

– 1994 köpte vi ett sto på auktion, som hette Smiling Hammering, och sedan betäckte vi henne och hennes första avkomma var Wap som var en riktigt bra häst. Sedan kom Sweetie West, som inte blev någon tävlingshäst men hon blev mamma till Walle West.

Vilket är det bästa minnet med honom så här långt?

– Jag tycker det var när han vann lopp som tvååring, på Mantorp. Sedan var det jättekul då han vann på Solvalla i den senaste starten. 

Ni äger en hel del hästar, vilket är drömloppet att vinna?

– Det har jag aldrig funderat på. Jag ser inte något drömlopp, utan vi har hästarna för att ha kul. Men det är väl klart att man siktar på de stora unghästloppen, Elitloppet och Prix d'Amerique har jag aldrig funderat på. Jag och Peter Strand träffades när vi stunderade på KTH 1983, och har ägt hästar sedan dess ihop och nu äger vi Walle West.

Hur går det för Walle på onsdag?

– Det beror på hur Oskar sköter sig med ettan, om vi kan ta rygg på den. Ha ha. Drömscenariot är tredje utvändigt, och gå på 700 kvar. Han kan vinna men vi är klart nöjda om han tjänar hyggliga pengar. 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag och hästarna mår bra, säger Bengt Wedin. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund