Han storsatsar – siktar på att köpa sex hästar!

Jan Götz om sin hästsatsning…

 

Kriterieauktionen är i full gång – nu letar landets travprofiler nya stjärnor. 
En som storsatsar på auktionen är Team Westholms hästägare Jan Götz.
68-åringen har som mål att köpa sex hästar under de tre dagarna.
– Vi ska försöka fynda, säger Götz.
 
Jan Götz har varit hästägare hos Team Westholm i några år då han äger Argos och Thaitec. 68-åringen har ägt hästar sedan 1985, och kom in i travets värld genom vännen Bengt Otterström. Götz satsar rätt så hårt på travsporten, och under Kriterieauktionen gör han en mycket spännande satsning. Götz köpte under torsdagens selekterade auktion nummer 54, en ettåring vid namn Kill Bill Bac efter Andover Hall för 310 000 kronor. Och det är bara början. Under fredagen och lördagen ska Götz köpa fem hästar till, det är målet.
– Vi försökte köpa häst i Frankrike tidigare i år men fick inte den häst vi ville ha, därför gör vi den här satsningen. Jörgen ställde frågan till mig om jag var intresserad av ett sådant här upplägg, säger Götz när Team Westholm slår honom en pling. 
 
De flesta hästar som blivit medlemmar i Miljonklubben har Jörgen ropat in för relativt små summor, och tanken är att Götz ska fynda under de två sista auktionsdagarna.
– Vi ska försöka att inte köpa så dyra, utan det ska ligga på en lagom nivå. Det får inte bli för dyrt, då är det svårt att få det att gå ihop sig. Vi ska försöka fynda och våran förhoppning är att alla hästarna ska vara premiekörda i maj månad, det är målsättningen med det hela. 
 
Tror du att någon av de du köper blir en stjärna i framtiden?
– Det är svårt att säga, det ska till en portion tur men förhoppningen är att någon ska kunna utmärka sig och bli något lite över det normala. 
 
Vad är det som är så roligt med att äga en travhäst?
– Det är spänningen, att hästarna kan bli något och att man kan vinna. Utgifterna tycker jag inte om, ha ha. Man tror alltid att man har en häst som kan bli något en vacker dag och nu när vi köper flera så har man större chanser att få fram någon bra. 
 
Varför satsar du på Team Westholm?
– Jörgen är en öppen människa som för en bra dialog med hästägarna, det är positivt. I de flesta stallen i dag så har man ingen som är utsedd som kontakt med hästägarna, man får nästan buga och bocka för att komma i kontakt med dem, säger Jan Götz. 
 
undefined
Jan Götz och Jörgen Westholm tillsammans med Argos. 
 
 
/Patrik Fernlund