Hallå där – Thomas Mickelsson!

Nästa partner är Betonghåltagning NBT AB. Namnet talar sitt tydliga språk, de gör hål i betong! Vi ringde upp Thomas Mickelsson, VD och grundare för att kolla läget.

– Vi håller med all slags diamanthåltagning, vi sågar och borrar helt enkelt. Främst på ROT-projekt, stora ombyggnationer. Vi har ganska mycket jobb på Riksdagen och Rosenbad just nu. Vi vänder oss främst mot kunder inom Stockholmsområdet men jag har också en filial i Jokkmokk/Pajala. Vi är åtta gubbar i Stockholm och två uppe i Lappland.

Du har varit med i över 20 år inom travet, berätta var det började.

– Det var en beställare hos mig, Kjell Steen på Rivners AB. Jag gjorde jobb åt honom och det var han som lurade in mig på hästägande. Första hästen jag ägde hette Blue Jaguar, den köpte jag och brorsan -95. Han vann till 98 gånger pengarna på Solvalla och efter det var man fast.

Jag har också vart aktiv inom aveln, -97 köpte jag min första fölmärr. Morran som jag har hade hos Jörgen tidigare är egen uppfödning. Den bästa hästen jag haft är Select Yankee, den tävlade i Amerika som 2-3-åring sen tog jag hem honom till Sverige. Han tjänade 3,8 miljoner innan han la skorna på hyllan.

Varför samarbetar ni med Jörgen och Team Westholm?

– Han köpte en häst utav mig på auktion 2002, Sharp Concrete. Ett sto som blev riktigt bra, hon tjänade över 500 000. Det var så jag lärde känna Jörgen sen har vi också andra gemensamma intressen och för tillfället har jag merparten av mina starthästar hos Jörgen. 

Var hittar man er?

– Vi finns i Stockholm och Jokkmokk/Pajala. Sen finns vi på betonghaltagningnbt.se