Hallå där – Smissarve Gård

I och med lanseringen av nya hemsidan och strajpningen av bussen gjorde vi klart med 18 samarbetspartners. Under hösten kommer vi presentera varje partner genom en intervju här på hemsidan.

Först ut är Ronny och Vanja Olofsson på Smissarve Gård. Uppfödare till bland annat Super Light, Good As Dollar, Rite On Track och Delvan. 

– Vi håller på med uppfödning av travhästar, vilket vi har gjort i snart 40 år. Just nu har vi sju-åtta ston som är aktiva inom aveln. Tidigare har vi även haft seminstation, hingstar och inackordering av ston på gården. Vi säljer det mesta på auktion men det händer titt som tätt att vi säljer våra uppfödningar direkt i hagen. 

Ni sålde en fin ettåring på Wenngarn Sales nyligen som ni fick bra betalt för. Vad har ni på gång nu?

– Vi har en ettåring med på Kriteauktionen som säljs under lördagen, nummer 353, Gosa. Mamman Jagmi, har Jörgen har haft i träning som unghäst och pappa är Ken Warkentin. 

Berätta om erat mångåriga samarbete med Jörgen.

– Första gången jag träffade på Jörgen var i slutet på 90-talet, han köpte en av våra uppfödningar på Kriterieauktionen. Sen ett par år senare var han förbi gården och hälsade på och det var i samband med det som han köpte Super Light och Good as Dollar. Då var det en ung kille som var på gång uppåt i karriären.

Vart hittar man er? 

– På Gotland, 5 mil söder om Visby i en ort som heter Stånga. Och på nätet hittar ni oss på Smissarve.se