Hallå där – Silver City Breeders!

Silvercitybreeders är den lilla uppfödaren som satsar stenhårt och lämnar inget åt slumpen. Tävlingsverksamheten bedriver man under Stall ROHERO, där vi känner igen miljonärer som Re Doc, Amalia Cash och löftet Geronimo Am. Vi ringde upp Robin Thörn för att få historian bakom allt.

– Vi startade vår satsning på hästuppfödning 2017, det är jag, min pappa Ronnie och min svåger Henrik. Vi utgör också Stall Rohero, där vi bedriver vår tävlingsverksamhet. Namnet Silver City Breeders kommer från vår anknytning till silverstaden Sala. Vi driver som sagt en mindre uppfödning och fokuserar på hög kvalitet. Vi har för tillfället sex fölmärrar och det är en till som står och knackar på dörren. Vi försöker vara så vetenskapliga man kan när det gäller stammar etc men exteriören både på avelshingsten och fölmärren är väldigt viktig för oss.

Var började eran resa inom travsporten?

– Jag har varit intresserad av travsporten sen unga tonåren, bland annat så jobbade jag extra hos olika travtränare (Stig H Johansson bland annat) i tron om att en dag bli veterinär, men så blev det inte. Vår resa som hästägare började med att vi köpte Re Doc 2015, som sedermera tog fem V75 segrar för oss. Det gjorde att drömmen om starta en uppfödning blev möjlig. Vi har ett nära samarbete med Ekeby Gård vilket vi är mycket glada för, det är fantastisk miljö för våra föl att växa upp i. 

Varför hamnade ni hos Team Westholm?

– Det började 2015, vi slog ett samtal till Jörgen och var sugna på att komma och kolla på gården. I tron om en rundvisning på 15 minuter så var vi fyra timmar senare fortfarande kvar på gården. Då hade Jörgen visat oss runt på anläggningen och berättat om hans visioner och framtidsplaner. Året efter sprang vi på Jörgen på Elitauktionen som kände igen oss direkt, kvällen slutade med att vi hade ropat in Miss Silver som nu Jörgen tävlar framgångsrikt med. En annan sak som är mycket värt för oss är att Jörgen själv är framgångsrik uppfödare och vi tar hjälp av honom vad det gäller hingstval.  

Var hittar man er och information om era unghästar?

– Vi finns på info@silvercitybreeders.com och silvercitybreeders.com