G.H. Nemo i Kriteriet!

G.H. Nemo i Kriteriet!
Min kollega Mia Karlsson och hennes sambo Stefan Pettersson har lyckats med den stora bedriften att kvala in en häst i Kriteriet! Det är den andra stora finalen de har lyckats kvala in till i år. Hästen heter G.H. Nemo (efter Scarlet Knight) och Jörgen fick chansen att köra den i kvalet till E3 finalen och den chansen förvaltade han väl. Nu har han blivit Nemos "förstekusk".och det var verkligen dubbel glädje för mig när de, efter ledning från start till mål, skar mållinjen först i sitt uttagningslopp. 

Givetvis glädjs man med alla människor som får fram bra hästar, men är det några människor som verkligen är värda framgångar på travbanan så är det Mia och Stefan. De har hållit på med trav i många år och jobbar bägge två med ungdomar på Axevalla, i travskolan respektive travgymnasiet. De har en brinnande passion (och kunskap) för travet och för hästarna, något som de förmedlar till de ungdomar de träffar och undervisar. Dessutom har de under alla år låtit ungdomar få chansen att komma in i travet genom att stötta och ställa upp på alla sätt. Stefan har på senare tid skickat upp elever som gjort praktik hos oss och som vi varit väldigt nöjda med!

Jag tror att Nemo kommer att ha den största hejarklacken nästa söndag och att hans framgångar kommer att ha stor betydelse för engagemanget hos ungdomarna på Axevalla!

Stort grattis till Mia, Stefan och till den tredje delägaren Ninni Palmdahl. Och till "catchdrivern Jörgen, förstås!

Skriver jag, som ju normalt sett jobbar som ungdomssamordnare på STC…

Sara