B.W.L. Champion vann på Åby!

B.W.L. Champion vann på Åby!
Efter en tur på Rixbåten (dit Jörgen tog sig med en liten taxibåt mitt i natten efter Valla) var det flyg till Åby och tävlingar där ikväll. Mest spännande var starten med B.W.L. Champion, som idag gjorde debut för Team Westholm, efter att tidigare varit hos Kajsa Frick.

Dagen startade dock med Hot Pot, som galopperade i starten och var borta direkt. Därefter var det Maple Hills Figo med Andreas Peterson i sulkyn. De hade spår 12 bakom bilen och kom aldrig riktigt in i loppet.

Så var det då dags för B.W.L Champions tur, i lopp 10, ett lopp som bara innehöll fem hästar, varav en, Hallas Rebel är en stallkamrat. Champion fick ledningen direkt, Hallas tog några galoppsteg i starten men ställde sig ganska snabbt, galopperade gjorde även favoriten.

Champion fick bestämma i ledningen hela vägen, i ett förhållandevis högt tempo. In på upploppet blev han lite flegmatisk, men höll ändå undan säkert till seger på fina tiden 1.15,2. Segern var värd 60 000 kr. Hallas Rebel höll farten lite bakom och slutade fyra.

Ett stort grattis till B.W.L. Champions ägare Blue White Line i Haparanda AB samt till skötaren Andreas Peterson!