“Detta är inget jobb, utan en livsstil”

Hallå där… Evelina Månsson!

Vintermeetinget är i full gång, och det kunde inte börja bättre för teamet. Under första dagen vann Deloreane – kommentar kring det?

– Det var helt fantastiskt. Hon gjorde det jättebra. Jörgen skulle köra snällt, och hon skulle få lopp i kroppen. Han körde snällt precis som han hade sagt, och det löste sig perfekt och hon var fint i ordning. Det var en riktigt härlig början på vintermeetinget med glad ägare på plats i form av Eva Wahl.

Ni är tre tjejer där nere nu, du, Ellinor Nilsson och Indra Gustafsson och massor av fina hästar. Hur är livet som hästskötare på Grosbois?

– Det är inget jobb, det är en livsstil med travet. Det går inte att jämföra med Sverige – jag trivs kanonbra här nere och det verkar de andra tjejerna också göra. Det är otroligt fina hästar och alla lever runt hästarna. På Grosbois är det en härlig hästkultur, och det är en härlig stämning. 

Berätta lite om kommande dagar, det händer väl en hel del?

– Nu är det dags för Balzac som startar strax på Vincennes. Tisdag-onsdag är det träning hemma, torsdag kvalar Diaghilev och på fredag startar Vison Fromentro i La Capelle och eventuellt Unique Julia i Grains. Sen åker vi till Holland och Wolvega på lördag med Rocky Winner i ett storlopp. Så det händer lite…

Många hästar på Grosbois, men det finns plats för fler. Eller hur?

– Det är väldigt bra tryck och intresset är stort. Men vi tar gärna emot fler hästar, för vi är ju som sagt tre tjejer här nere som jobbar med hästarna. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att hästarna fortsätter prestera som de gör, säger Frankrikeansvariga Evelina Månsson. 

Hästarna som står på Grosbois:

Rocky Winner
Vison Fromentro
Apollon de Kacy
Ninepoints Lucy
Diaghilev
Country From
Bocognano
Deloreane
Balzac du Chatelet
Cupidon for Ever
Unique Julia
Super Ariel (Evelina hjälper Kennet Häggström)

Vid tangenterna: Patrik Fernlund