Nervösa ägare inför Lördagsloppet!

Alorac jagar andra raka hos teamet…

Alorac Mathbell startar i dag lördag som en av favoriterna i Lördagsloppet på V75, och kan tjäna 100 000 kronor. Han inledde sin vistelse hos Team Westholm på bästa sätt, och vann på Romme. Nu jagar han en ny vinst i Eskilstuna, och vi tog ägaren Kenneth Eriksson på pulsen inför loppet. Kenneth som ofta är ut och hälsar på sin häst tillsammans med fru Rosella som även fött upp hästen. 

Vad säger du om debuten för oss?

– Det kunde inte börja bättre. Jag sa till Jörgen att han var bästa hästen i det loppet, och det stämde. 

Vad tror du om dagens lopp?

– Jo då, jag är nervös men det är tuffare nu. Ska jag gissa tror jag att han är bland de tre främsta. Allt avgörs hur banan blir och hur loppet körs i starten. Men han visade senast att han är rejäl på tunga banor, så det får gärna bli lite tungsprunget för vår del. Det gör ingenting. 

Vad var det som fick er att satsa på Team Westholm?

– Det ligger bra till geografiskt och sen tipsade Johanna Blomander oss om att satsa på er, och på den vägen är det. Och hästen har det bra, det märker vi. 

Vad är det roligaste med att vara hästägare?

– Att vara med hela vägen, som vi varit. Detta är första hästen vi har – vi har inte haft någon häst förut så det är speciellt. Han ligger oss varmt om hjärtat och min fru är uppfödare till honom.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– En vinst i dag, säger Kenneth Eriksson. 

Vi önskar ”Allans” ägare lycka till vid dagens start!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund