Det var ett tag sedan sist…

Det var ett tag sedan sist…
Väldigt många starter har det varit de sista dagarna. Liksom snö och minus grader. Banarbetarna på Vincennes kvartade in i torsdags och försökte reda ut det hela med salt på fredagsmorgon. Inte lyckat. Banan har ännu inte hittat tillbaka till sitt rätta jag. 

Sun Red var ute på fredagen. Kanske var det banan, eller inte, han visade inte sig från sin bästa sida och slutade 7a. Kommer igen mer taggad efter nyår.

Lördag: Spirit Beji spetsade och släppte och fick luckor till slut vilket gav en 6e plats.
Quip Du Beauvoisin spetsade och och släppte till en som släppte till en som släppte…..ja långt bak blev det i alla fall till slut. Sverige semester blev resultatet.

Söndag: Pieta Marboula galopperade i nerförsbacken. Måste berott på banan så fin som hon känts hemma….
Rite On Track fick ett helt fält framför sig i Lyon. Han hade problem med de snäva svängarna så kusken satsade framåt mitt i nästa sista. En korkade styrning som slutade i galopp när han blev lite generad. Hoppas kusken lärde sig något…..

Måndag: Mars skulle ha startat i Grenade sur Garonne på lördagen men snöovädret flyttade tävlingarna till måndagen. Synd att de inte ställde in helt… Från 25m tillägg var det många framför så attacken blev vid sista 800m. Störningen på upploppet var det värsta jag varit med om och ödelade alla hopp om inkomster. 

Knud Mönster kom ner och körde Juvel Tröjborg på tisdags quintén.
Kan man inte försvara ledningen från spår 1 över korta 2100a riskerar man att fastna rejält. Exakt det hände. Kom inte loss förrän hela fältet passerat och loppet var över.

Onsdag: Relook d’Occagnes har ju klivit upp en bra bit i klasserna och mötte några fina hästar. Nathalie red ett fint lopp,igen, och det resulterade i ett 3e pris. Hon tyckte att han fortfarande var lite stum i musklerna och inte återhämtat sig helt efter senaste starten. Minst 3 veckor till nästa beordrade hon.
Sonate De Bomo startade bra men satt ändå nästan sist efter första 500ingen. Kom igenom hyggligt till slut. Orkade inte riktigt ända till linjen men fick tröstchecken. Borde kanske kunnat lite bättre sa jag, nej helt ok sa Lucky. Upploppet är tungsprunget.

Julbordet är räddat, rödbets salladen är här!! Sabine klär granen. Nu ska jag såga upp skorstenen så Tomten får ner ALLA mina julklappar.

Nästa start är på söndag. Spirit ska ut på Vincennes. Tränare/ägare/tränare ska försöka enas om vi ska anmäla NPG till Criterium Continental eller inte.
DP