“Det var en otrolig känsla”

Jan Spåls drömde om en Vincennes-seger – i fredags slog drömmen in.

Teamets hästägare Jan Spåls berättade tidigare i "Hästägare i fokus" om hur han drömde om en seger på Vincennes. I fredags gick drömmen i uppfyllelse – och extra kul var det när Jan var på plats och såg loppet i Paris. Vi slog Spåls en signal, och han har precis kommit hem från Frankrike när vi når honom:

Berätta om din helg i Frankrike, hur var den?

– Den var fantastisk. Jag åkte ner på fredagen och var på Vincennes när klockan var halv sex på kvällen och sen kom Nathalie klockan åtta. Jag satt på restaurangen och käkade, och Via Stella startade i sista loppet och sen åkte jag med Nathalie till Grosbois för att se Uhlan Noir i ett jobb under lördagen. Jag var på Grosbois under lördagen och åkte sedan med Dominik Locqueneux till Vincennes och var där och tittade på tävlingarna. 

Var du överraskad över segern?

– Nej. Jörgen var ner och körde henne i ett jobb nyligen och jag fick sådan feeling att det var bra med henne efter det. Jörgen sa att han var väldigt nöjd, och då bestämde jag mig för att åka ner och titta. 

Du sa tidigare att du drömt om en Vincennes-seger, hur kändes det när drömmen gick i uppfyllelse?

– Det kändes bra, speciellt då jag trodde på seger. Det var en otrolig känsla, det bästa som hänt under de senaste åren som hästägare. Man vet hur svårt det är och det är alltid hårt motstånd på Vincennes. 

Vad är nästa dröm som hästägare?

– Jag har Unique Julia hos Hans R Strömberg och med henne drömmer vi om Oaks med. Det är en lång väg att gå, men det är det man tänker på nu.

Uhlan Noir såg du i ett snabbjobb under lördagen, hur var det?

– Han gick 1.22 full väg och han såg väldigt fin ut, det gäller att skadan han drog på sig inte kommer tillbaka. Det har gått ett halvår sedan skadan, vi hoppas kunna starta inom en och en halv månad, säger Jan Spåls till Team Westholm.

/Patrik Fernlund