Succéfredag på två banor!

Seger på Bergsåker – och på Vincennes…

Hej!

Fredagskvällen blev en riktig succé med seger i både Sverige och i Frankrike. Oskar var tillbaka i sulkyn efter sin avstängning och det blev vinst direkt med Min Fina Stina som ledde från start till mål i ett V65-lopp på Bergsåker. Segern var värd 40 000 kronor. På Bergsåker var även Ninepoints Charlie femma – han satt fast över mål och såg fin ut. Skönt att han gjorde ett bra lopp efter den dåliga insatsen gången innan. I samma lopp var High Leg oplacerad, men han var ändå duktig med tanke på att han vilat länge och han kommer vara rejält förbättrad till nästa lopp. Han gick 1.12,6 det sista varvet – men fick inga pengar. Tuffa papper.

Sedan hade vi även Kan Ha som efter en bra långspurt kom tvåa – han ser lovande ut och blir spännande att följa. Jenny Anderssons Smeds Hanna var som vi tidigare nämnt med till Bergsåker, och hon kom sjua med galopp.

Senare på kvällen, klockan 22.40, startade teamets Via Stella på Vincennes och det slutade med seger! Hästen gick ett riktigt starkt snabbjobb tillsammans med Jörgen för några veckor sedan, och efter det valde ägaren Jan Spåls att flyga ner till Frankrike för att se hästen tävla. Pang till ledningen och sedan vann hon rätt så enkelt! Segern var värd 14 400 euro. Starkt gjort – och Jans dröm gick i uppfyllelse då han alltid drömt om en Vincennes-seger.  

Läs mer om det här!

I dag fortsätter Jan till Grosbois för att se sin delägda Uhlan Noir i ett snabbjobb. 

Mycket pengar inkörda under fredagen – mot nya segrar!

/Patrik