“Det är en saga”

Ralf Roos om drömmen som slog in med Criks Hurricane…

Stall Silver i Sala har varit hästägare hos Team Westholm i 17 år och ägt massor av bra hästar, bland annat Criks Hurricane som tjänade 6,9 miljoner kronor på 149 starter och som vann gulddivisionen som tolvåring. De har även varit ägare till Conrads Trick och Tip Top Gossip. Ralf Roos är företrädare för bolaget och i kväll har deras häst Drag Life chansen till seger då han gör comeback efter lite vila i ett amatörlopp på Gävletravet. Han ska köras av Samuel Rehn – och vi tog pulsen på hästägaren.

Berätta historien bakom Criks Hurricane?
– Det går nästan inte, det är en saga alltihop. Vi köpte honom för 30 000 kronor, det var Jörgens kunskap som gjorde att vi köpte honom och det var en bra affär. Han var med i flera stora finaler som tre- och fyraåring och vann flera stora lopp i Frankrike och besegrade bland annat Jag de Bellouet och det är det inte många svenska hästar som gjort. Han var fantastiskt duktig och just nu är han skolhäst på Ösbyskolan och jag brukar vara dit och hälsa på honom och då är det känslomässigt för mig. Man var så van med hans framgångar, så det är lite ledsamt att han inte tävlar fortfarande. Det är svårt att beskriva men jag brukar bli lite tagen när jag är dit. Jag var mycket till stallet när han stod på Hov och så fort jag ropade på honom så svarade han mig, det var roligt. Han var otroligt lätt att förstå sig på och han gjorde nästan alltid sitt bästa. Kom man till stallet en tävlingsdag och han vände baken åt oss var det ingen idé att spela på honom den dagen. När han hade ont eller var sjuk sprang han inte, och det var väl det som gjorde att han var så pass bra som tolvåring. 

Vad är drömlopp att vinna som hästägare?
– Elitloppet, men det är även stort att vinna på Vincennes där det är en fantastisk stämning. 

Vad är det bästa med att vara hästägare?
– Det är så jäkla mycket men det en blandning av samvaron med de andra delägarna, hästskötarna, Jörgen och hästen. Man får ett större umgånge när man äger häst. 

Blir du nervös när hästarna startar?
– Det är bara förnamnet men inte lika mycket nu som när Criks Hurricane startade. Det är nervöst och spännande, det är en bra kombination. 

Varför satsar ni på Team Westholm?
. Vi har ägt nio hästar och alla har kommit till start och alla utom en har vunnit, vilken annan tränare kan erbjuda det? Det är helt fantastiskt och vi har haft en oerhörd glädje med teamet kring våra hästar. Jörgen är lätt att få kontakt med och han har ett kanonteam kring sig. 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att Drag Life funkar i kväll, det vore fint, säger Ralf Roos.

 undefined